
M.á.r.i.a | Čokoládový fondant
Tento skvelý lávový koláčik je plný čokolády a lahodnej chute. Pre milovníkov čokolády ako stvorený. Jeho príprava je celkom jednoduchá, treba len vychytať ten správny čas kedy s ním von z rúry.
2 | kusov | vajce |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | trstinový cukor |
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoláda 70% |
100 | gramov | hladká múka |
1 | štipka | soľ |
Na vysypanie formičiek: | ||
1 | plátok | maslo |
1 | čajová lyžička | kakao |
Čokoládu s maslo dáme do misky a necháme nad parou rozpustiť, vymiešame aby sa hmota spojila. Odsavíme a za občasného miešanie necháme vychadnúť.
Vajíčka, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Postupne do vajíčkovej hmoty zašľaháme rozpustenú čokoládu s maslom a vymiešame. Pridáme preosiatu múku so soľou a už len varechou vmiešame tak aby sa vytvorila kompaktná hmota.
Misky - môžu byť porcelánové alebo aj forma na mafiny, dobre vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Misky by mali byť rovnakej veľkosti aby sme mali všetky koláčiky rovnako upečené. Položíme na plech, dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 st približne 8-10 min. Koláčik by mal byť z vrchu upečený a odliepať od formičky, dnu ešte tekutý. Po upečení necháme 3 min. vychladnúť a potom vyklopíme na tanierik.
Fondant na tanieriku môžeme ozdobiť ovocím, zmrzlinou - ja som dala vanilkovú alebo len tak posypať cukrom.
Ja som prvý krát dala jednu misku upiecť a podľa toho som vedela či čas uberiem alebo pridám. Prevažne radšej ubrať .... nič sa nedeje ak sa trochu viac upečú, budú ako mafiny, ale tá láva vo vnútri je predsa lepšia .
Ďalšie recepty
Bojovala som aj ja, našla som si systém , ale stalo sa mi akurát vtedy keď som chcela byť najlepšia
. Boli mafinky so šľahačkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lávové koláčiky milujem, ale ako dobre píšeš, málokedy s ami podarilo skončiť pri láve.

