
Kto má rád chuť gaštanov...
250 | gramov | gaštanové pyré |
4 | kusov | vajce |
100 | gramov | trstinový cukor |
100 | gramov | mleté mandle |
100 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | džem |
100 | gramov | čokoláda |
250 | millilitrov | parížska šľahačka |
Vyšľahať maslo s cukrom a žĺtkami do peny. Bielka vyšľahať so štipkou soli na tuhý sneh.
Do žĺtkovej peny pridáme mandle, kakao a rozdrobené pyré, dobre vymiešame. Na záver zľahka vmiešať sneh z bielkov.
Pečieme (na menšom plechu) vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 20 min.
Po vychladnutí potrieme ľubovoľným džemom ( ja som dala domáci banánovo kiwový) a polejeme čokoládovoo plevou (k čokoláde pridáme trochu cery).
Pred podávaním ozdobíme parížskou šľahačkou - večer predtým si pomaly prevarím 1 smotanu na šľahanie s 80 g čokolády - len prevrieť. Necháme dobre vychladnúť cez noc a vyšľaháme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty