
Výborný koláčik a dovolím si tvrdiť,že aj celkom zdravý - netučný.
1200 | gramov | jablká |
cukor | ||
vanilkový cukor | ||
škorica mletá | ||
Cesto: | ||
4 | kusov | vajce |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | voda |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
3 | kusov | smotanový puding |
100 | gramov | cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
500 | millilitrov | kyslá smotana |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
1 dcl vody,1 dcl oljea (dávam menej),200g pol.múky,1 prášok do pečiva
1200g strúhaných jabĺk,cukor,vanilka,škorica - podľa kyslosti a chuti jabĺk
čokoláda na zdobenie
krém:1/2 l mlieka,3 ks.puding so smotanovou príchuťou
asi 100g kr.cukru,vanilkový cukor
500 ml kyslej smotany
cesto:4 vajíčka, 150g práškového cukru,1 vanilkový cukor
Najskôr si vystelieme hlboký plech alobalom.Na alobal rozložíme ošúpané a postrúhané jablká (ochutené).Potom si vyšľaháme piškótové cesto:Žltka s cukrom šľaháme,postupne pridávame vodu a olej po troškách,nakoniec múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.Cesto vylejeme na jablkovú plnku a upečieme.Po miernom vychlanutí,koláč prevrátime,alobal ide krásne stiahnuť dolu,ten odstránime a necháme koláč vychladnúť.Medzi tým si uvaríme hustý puding,necháme ho len trošku vychladnúť,lebo rýchlo hustne a ešte do teplého vmiešame kyslú smotanu.Najlepšie je to vyšľahané elektrickým šľahačom.Natrieme na jablkovú vrstvu a posypeme strúhanou čokoládou.
Ja alobal posypem sekanými orechami a nato rozložim jablka.