reklama

Jablčník s krémom

Pridal/a fidorka dňa 14. 01. 2012 - 15:57 - Recepty fidorka
obrázok k receptu

reklama

Výborný koláčik a dovolím si tvrdiť,že aj celkom zdravý - netučný.

Ingrediencie
1200 gramov jablká
  cukor
  vanilkový cukor
  škorica mletá
Cesto:
4 kusov vajce
150 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
1 deciliter olej
1 deciliter voda
200 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
Krém:
500 millilitrov mlieko
3 kusov smotanový puding
100 gramov cukor
1 kus vanilkový cukor
500 millilitrov kyslá smotana
Dokončenie:
  čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 dcl vody,1 dcl oljea (dávam menej),200g pol.múky,1 prášok do pečiva

1200g strúhaných jabĺk,cukor,vanilka,škorica - podľa kyslosti a chuti jabĺk

čokoláda na zdobenie

krém:1/2 l mlieka,3 ks.puding so smotanovou príchuťou

asi 100g kr.cukru,vanilkový cukor

500 ml kyslej smotany

cesto:4 vajíčka, 150g práškového cukru,1 vanilkový cukor

Najskôr si vystelieme hlboký plech alobalom.Na alobal rozložíme ošúpané a postrúhané jablká (ochutené).Potom si vyšľaháme piškótové cesto:Žltka s cukrom šľaháme,postupne pridávame vodu a olej po troškách,nakoniec múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.Cesto vylejeme na jablkovú plnku a upečieme.Po miernom vychlanutí,koláč prevrátime,alobal ide krásne stiahnuť dolu,ten odstránime a necháme koláč vychladnúť.Medzi tým si uvaríme hustý puding,necháme ho len trošku vychladnúť,lebo rýchlo hustne a ešte do teplého vmiešame kyslú smotanu.Najlepšie je to vyšľahané elektrickým šľahačom.Natrieme na jablkovú vrstvu a posypeme strúhanou čokoládou.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

janka5, So, 04. 08. 2012 - 23:33

Ja alobal posypem sekanými orechami a nato rozložim jablka.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama