reklama

Jablkové veterníky

Pridal/a Kamila dňa 12. 10. 2014 - 18:50 - Recepty Kamila
Jablkové veterníky, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Výborný jablkový zákusok z odpaľovaného cesta v podstate s minimom cukru.

Ingrediencie
150 gramov hladká múka
30 gramov Solamyl
1 čajová lyžička prášok do pečiva
  štipka soľ
250 millilitrov voda
50 gramov maslo
5 kusov vajce
5 kusov jablko
1 polievková lyžica Zlatý klas
250 millilitrov šľahačková smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V miske vymiešame múku, Solamyl, soľ a prášok do pečiva. V hrnci necháme zovrieť vodu s maslo. Dáme dole z tepla a vareškou postupne primiešame múku, kým nie je cesto hladké a lesklé.

Hmotu preložíme do nádoby na šľahanie a na najvyšších otáčkach postupne prišľaháme vajíčka. Cesto necháme vychladnúť.

Rúru zapneme na 200°C. Na plech položíme papier na pečenie a pomocou dvoch lyžíc naň urobíme z cesta cca 12 kôpok. Pečieme cca 30 minút. Necháme vychladnúť.

Medzitým si očístíme jablká, zbavíme ich jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Jablká chvíľu dusíme s trochou vody, môžeme dochutiť vanilkovým cukrom. Na záver zahustíme zlatým klasom, ktorý rozmiešame v cca 150ml vody. Jablká necháme vychladnúť.

Upečené mini korpusy rozrežeme na polovicu, na spodnú časť dáme jablká na to vyšľahanú šľahačku, do ktorej sme pridali lyžičku práškového cukru a stužovač, aby lepšie držala tvar. Ja som nedala, moje veterníky boli kus oblížprstové.;)

Ideálne je šľahačku pridávať pomocou zdobiaceho vrecka s nadstavcom.

Doplňujúce poznámky

Experimentovala som s bezlepkovou múkou, ale nebolo to celkom ono.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

kurucka93, Ut, 10. 02. 2015 - 21:07

Vyzeraju vynikajuco, akurat ich aj ja robim (giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama