Výborný, svieži jahodový zákusok.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
100 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | olej |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | šálka | jahody čerstvé |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
1 | balík | jahodový puding |
500 | millilitrov | voda |
250 | gramov | maslo |
50 | gramov | čokoládová poleva |
500 | gramov | jahody čerstvé |
Inštrukcie
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, nakoniec na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie, necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x38 cm
Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.
Z vychladnutej piškóty stiahneme vrchnú vrstvu, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.
Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!