
Veľmi chutné jahodové želé rezy.
Piškóta: | ||
7 | kusov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
2 | balíky | šľahačka v prášku |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
Želé: | ||
500 | gramov | jahody |
600 | millilitrov | voda |
60 | gramov | jahodový puding |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, na najmenšom stupni pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť. Plech - rozmer 28x39 cm.
Plnka: šľahačky v prášku vyšľaháme s 300 ml studeného mlieka, podľa návodu. Jemne primiešame vanilkový cukor zmiešaný s kyslou smotanou. Natrieme na vychladnutú piškótu, z ktorej sme odstránili vrchnú vrstvu.
Jahody očistíme a osušíme. Pokrájame na polovice a poukladáme na šľahačkovú plnku. Nakoniec po lyžiciach polejeme vlažným želé. Uložíme do chladničky, kým rezy nestuhnú. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty