Popis
Vrámci dcérinej histaminovej intolerancie som skúsila nahradiť v piškóte kakao karobom. Výsledok ma milo prekvapil, chutila všetkým.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
6 | kusy | vajicka |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
6 | polievkové lyžice | celozrná špaldová hladká múka (moja bola bezlepková, alebo obyčajná múka, ak nedietujete) |
1 | polievková lyžica | Karob (môj bol tmavý) |
1 | čajová lyžička | prášku do pečiva |
náplň | ||
100 | millilitrov | šľahačková smotana (nie je povinne) |
2 | kusy | žĺtka (nie je povinne) |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
1 | polievková lyžica | med (práškový cukor) |
Inštrukcie
Korpus:
Vyšľaháme bielka s polovicou cukru, žltka so zvyšným cukrom. Obe hmoty zľahka spojíme a opatrne primiešame múku zmiešanú s karobom a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Z upečeného korpusu dáme dole papier na pečenie a ešte horúci korpus zrolujeme, necháme vychladnúť.
Náplň:
Smotanu, s vanilkovým cukrom a žltkami vymiešame do kaše v horúcom vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. (krém bude dobrý aj bez žltkovej časti, len treba pridať vanilkový cukor k tvarohu) Mascarpone krátko prešľaháme s medom (cukrom) a už len z ľahka primiešame jemný tvaroh a žltkovo smotanovú hmotu. Ak chceme aby náplň rýchlejšie stuhla môžeme zahustiť plátkovou želatinou.
Vychladený korpus rozbalíme, naplníme a dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
Postup:






- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá mňam, vyskúšam, ja tiež nemôžem kakao
Na karob v koláčikoch som si veľmi rýchlo zvykla, aj tento je skvely https://nanicmama.sme.sk/zakusky/tvarohovy-zakusok-0.