reklama

Karobová roláda so smotanovým krémom

Pridal/a Kamila dňa 23. 05. 2017 - 12:40 - Recepty Kamila
Karobová roláda so smotanovým krémom, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Vrámci dcérinej histaminovej intolerancie som skúsila nahradiť v piškóte kakao karobom. Výsledok ma milo prekvapil, chutila všetkým.

Ingrediencie
  Korpus:
6 kusov vajce
6 polievkové lyžice trstinový cukor
6 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná hladká
1 polievková lyžica karob
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Náplň:
100 millilitrov šľahačková smotana
2 kusov žĺtok
1 kus vanilkový cukor
250 gramov jemný tvaroh
250 gramov mascarpone
1 polievková lyžica med
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Vyšľaháme bielka s polovicou cukru, žltka so zvyšným cukrom. Obe hmoty zľahka spojíme a opatrne primiešame múku zmiešanú s karobom a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Z upečeného korpusu dáme dole papier na pečenie a ešte horúci korpus zrolujeme, necháme vychladnúť.

Náplň:

Smotanu, s vanilkovým cukrom a  žltkami vymiešame do kaše v horúcom vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. (krém bude dobrý aj bez žltkovej časti, len treba pridať vanilkový cukor k tvarohu) Mascarpone krátko prešľaháme s medom (cukrom) a už len z ľahka primiešame jemný tvaroh a žltkovo smotanovú hmotu. Ak chceme aby náplň rýchlejšie stuhla môžeme zahustiť plátkovou želatinou.

Vychladený korpus rozbalíme, naplníme a dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Tuti, Po, 27. 11. 2017 - 20:02

Vyzerá mňam, vyskúšam, ja tiež nemôžem kakaoSmútok

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama