Popis
Opäť moje experimentovanie, vrámci dcérinej histaminovej intolerancie, akurát mám zúžený výber ingrediencíí, ale koláčik chutil všetkým.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
7 | kusy | vajec |
5 | polievkové lyžice | špaldovej celozrnej, moja bola bezlepková, alebo polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | karob alebo kakao |
7 | polievkové lyžice | trstinový alebo kryštálový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
Tvarohovo pudingová náplň | ||
1 | liter | mlieka |
2 | balíky | zlaty klas |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor, alebo vanilková esencia |
60 | gramov | maslo |
500 | gramov | jemného tvarohu alebo kyslej smotany |
Smotanová náplň | ||
250 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
250 | gramov | mascarpone, alebo jemný tvaroh alebo šľahačka |
1 | polievková lyžica | praskovy cukor |
Inštrukcie
Korpus:
Vajíčka s cukrom dlhšie šľaháme do hustej peny, alebo najpr vyšľaháme bielka s cukrom a žĺtka len krátko prišľaháme. Už len zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s karobom (kakaom) a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pi teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Tvarohová náplň:
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Ešte do horúceho primiešame maslo a keď sa roztopí a spojí s pudingom, zľahka primiešame jemný tvaroh, alebo smotanu. ešte teplú hmotu rozotrieme na vychladený korpus. necháme vychladnúť.
Smotanová náplň:
Šľahačku vyšľaháme s cukrom. Mascarpone prešľaháme a obe hmoty zľahka spojíme. Alebo vám postačí len 500 ml vyšľahanej šľahačky. Prípadne 1 vyšľahaná šľahačka spojená s 250g jemného tvarohu, podľa toho čo máte v chladničke ... Smotanovú náplň rozotrieme na vychladený puding a dáme stuhnúť do chladničky.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá to veľmi dobre, karob som si stále nekúpila lebo ma ani len nenapadne ho hľadať, ale snad aj svetla piškota bude dobre chutiť aj ked nebude tak krásna.
Zo svetlou piskotou robim bezne, je to rovnako skvele.