
Martuška 123 | Linecké rezy
Parádne linecké rezy z dvoch druhov cesta bez krému a chutnou polevou.
Ingrediencie
Cesto 1: | ||
350 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
Cesto 2: | ||
50 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | žĺtok |
220 | gramov | orechy |
150 | gramov | hrubá múka |
4 | kusov | bielok |
lekvár | ||
Poleva: | ||
300 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | citrón |
2 | polievkové lyžice | horúca voda |
čokoládová poleva |
Postup
Cesto 1: Hladkú múku, maslo, žĺtky, práškový cukor, kypriaci prášok a smotanu spracujeme na vláčne cesto.
Cesto rozdelíme ho na polovice, jednu rozvaľkáme, uložíme na vymastený a pomúčený plech a natrieme lekvárom.
Cesto 2: Maslo vymiešame s práškovým cukrom pridáme žĺtky, mlieko a pomleté orechy, postupne múku a tuhý sneh zo 4 bielkov.
Cesto 2 vylejeme na natretý plát v plechu. Naň uložíme druhú rozvaľkanú časť lineckého cesta. Koláč popicháme a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
Vychladnutý koláč polejeme citrónovou polevou a dozdobíme čokoládovou polevou.
Citrónová poleva: 300 g práškového cukru vymiešame so šťavou z jedného citróna a 2 polievkových lyžíc horúcej vody.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.