Parádne linecké rezy z dvoch druhov cesta bez krému a chutnou polevou.
Cesto 1: | ||
350 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
2 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
Cesto 2: | ||
50 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | žĺtok |
220 | gramov | orechy |
150 | gramov | hrubá múka |
4 | kusov | bielok |
lekvár | ||
čokoládová poleva |
1.cesto: Hladkú múku , maslo , žltky , práš.cuk. kypriací praš.a smotanu spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme ho na polovice.
Jednu rozvaľkám ,uložím na vymastený a pomučený plech a natriem lekvárom.
2.cesto: Maslo vymiešam s práš. cuk. pridám žltky , mlieko a pomleté orechy , postupne múku a tuhý sneh zo 4 bielkov.
Cesto vylejem na natretý plát v plechu a nan uložím druhú rozvaľkanú časť lineckého cesta. Koláč popichám a dám do stredne vyhriatej rúry upiesť. (asi 170 stupňov)
Vychladnutý polejem citronovou polevou.
Citronová poleva:
300 g praš.cuk. vymiešam so šťavou z jedného citrona a 2 lyžice horucej vody.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.