
Recept na jednoduchú rýchlovku, čo chladnička dala. Doslova. Pôvodne som chcela dať ako náplň dusené jablká, ale dcéra ma ukecala na jej obľúbenú verziu. Ale tak dobrá bola ...
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
120 | gramov | mak |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Smotanová náplň: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | mascarpone |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Korpus
Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, krátko prišľaháme žítka a už len ručne zľahka primiešame mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva (piekla som na veľkom plechu ideálne by bolo cesto zo 6 vajec, 7 Pl cukru a 150 g mletého maku, plus zvyšok) Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 210°C cca 15 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Korpus ešte horúci zrolujeme, pri dobrom papieri na pečenie rovno aj s papierom, na ktorom sa piekol.
Krém:
Smotanu mascarpone a cukrom vyšľaháme do hustého krému, začíname na nižších otáčkach, pozor na prešľahanie. Ak namiesto smotany použijete tvaroh, tam najpúrv prešľaháme mascarpone s cukrom a potom už len krátko aj s tvarohom
Vychladenú roládu, naplníme krémum, zrolujeme a môžeme jesť. Stačí posypať práškovým cukrom.

Ďalšie recepty
Ono fotka tomu nezodpoveda, neviem fotit vo vnutri a za tmy uz vobec, ale to bolo tak dobre ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ty teda pokúšaš

... hneď by som si kúsok dala, len keby bol po ruke
.