
Jednoduchý a veľmi chutný
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | polievková lyžica | orechy |
Krém: | ||
250 | gramov | mleté orechy |
150 | gramov | práškový cukor |
500 | millilitrov | káva |
250 | gramov | maslo |
1 | balík | piškóty |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Postup
Cesto:
Žĺtky s cukrom vymiešame doponista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, vysypaný plech a upečieme, necháme vychladnúť.
Krém:
Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom, alebo kávou a natrieme polovicou krému. Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému.
Necháme mierne stuhnúť a potrieme polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.