
reklama
Aj keď ju nerobím ako klasickú tortu, chutí ako originál
Ingrediencie
180 | gramov | kryštálový cukor |
180 | gramov | mleté orechy |
180 | gramov | maslo |
8 | kusov | vajce |
100 | gramov | čokoláda |
trocha | marhuľový džem | |
150 | gramov | horká čokoláda |
70 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
Postup
180 g cukru, zmaknuté maslo a žĺtka spolu v miske vymiešame mixérom, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili na pari, orechy a dobre zamiešame. V druhej miske vybijeme sneh z bielok, pridáme ho k prvej zmesi a drevenou varechou zapracujeme.
Plech vystelieme papierom a hmotu naň vylejeme, pečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú piškótu oddelíme od papiera a necháme vychladnúť. Piškótu pozdĺž rozrežeme na 3 rovnaké časti. Každú z nich natrieme marhuľovým džemom , poukladáme na seba , nakoniec natrieme aj boky.
Glazúra- 150 g čokolády, 70g masla, 4 pl kryšt. Cukru a 4pl mlieka
Vsetko dáme do menšieho hrnčeka a dáme zohriať na ohni. Keď da nám všetky suroviny pekne spoja a dosteneme hladkú glazúru, nanesieme ju na koláč.
Výnos
20 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty