Jeden zo spôsobov využitia bielkov.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 8 minút |
Celkový čas | 48 minút |
Ingrediencie
160 | gramov | bielok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
45 | gramov | mleté orechy |
40 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
20 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | instantná káva |
100 | mililitrov | mlieko |
75 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | rum |
Čokoláda: | ||
100 | gramov | čokoláda |
30 | gramov | Cera |
Inštrukcie
160 g bielkov tvorí 4 - 5 bielkov, záleží od veľkosti.
Bielky vyšľaháme a postupne do nich zašľaháme cukor. Nakoniec zľahka orechy a múku. Rozotrieme na veľký plech s papierom, jemne posypeme práškovým cukrom a upečieme pri 200 st. C 8 minút. Nie dlhšie, cesto by sa lámalo a ono musí byť vláčne.
Po vychladnutí ho prerežeme po dĺžke na 3 pruhy. Každý natrieme krémom a zvinieme do roládky. Dáme do chladničky stuhnúť, potom nakrájame 5 cm kúsky a konce namáčame do čokolády.
Krém:
Z masla a múky usmažíme svetlú zápražku, pridáme instantnú kávu a mlieko, uvaríme na kašu a necháme vychladnúť. V miske vymiešame maslo s cukrom a pridáme vychladnutú kávovú kašu. Môžeme pridať rum.
Postup:

