reklama

Žerbo rezy

Pridal/a melisa dňa 02. 02. 2021 - 14:31 - Recepty melisa
Žerbo rezy, Zákusky, recept, melisa

Kamila | Žerbo rezy


reklama

Vynikajúce, jednoduché, orechové žerbo rezy:))

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov polohrubá múka
250 gramov maslo
50 gramov práškový cukor
1 kus vajce
2 kusov žĺtok
20 gramov čerstvé droždie
3 polievkové lyžice mlieko
1 štipka sóda bikarbóna
1 štipka soľ
Plnka:
250 gramov vlašské orechy
150 millilitrov voda
1 kus vanilkový cukor
150 gramov kryštálový cukor
  trocha citrónová kôra
Ostatné:
  trocha ríbezľový lekvár
200 gramov tmavá čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku preosejeme s cukrom, pridáme Heru, vajíčko, žĺtky, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku /3 PL/, sódu bikarbónu, soľ a vymiesime hladké cesto. 

Cesto rozdelíme ho na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na doske natenko. Prenesieme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech a potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru.

Potom natrieme polovicu vychladnutej orechovej plnky, prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta, ktorú opäť natrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru a zvyškom orechovej plnky. Prikryjeme treťou vrstvou cesta, poprepichujeme vidličkou. Necháme postáť asi pol hodinu a upečieme.

Rozmer plechu 30x40 cm. Teplota 200°C cca 25-30 minút. Údaje sú orientačné, každý sa riadi svojou rúrou. 

Plnka: Vodu s cukrom a vanilkovým cukrom dáme zovrieť, miešame, aby sa cukor roztopil, odstavíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a pomleté orechy. Necháme vychladnúť.

Po upečení otočíme spodnou časťou navrch pomocou druhého plechu a polejeme čokoládovou polevou. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Výnos
1 plech 30x40 cm
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama