Svieže citrónové rezy

Popis

Ešte stále je tu citrusová sezóna. Ale trochu už tu dýcha jarou. Citrónové rezy sú pre mňa niečim symbolickým, kde sa zima lúči a víta jar.

Svieže citrónové rezy - recept

Zhrnutie

Porcie
plech
Zdrojsallysbakingaddiction.com
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

Spodná vrstva

  • 230g rozpusteného masla
  • 100g kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 265g hladkej múky

Rúru predhrejeme na 165 stupňov.

Preosejeme múku, pridáme soľ, kryštálový cukor. Maslo rozpustíme, zmiešame s vanilkovou esenciou a spolu vylejeme na sypkú zmes. Dobre rozmiešame. Dáme na plech vystlaný papierom s rozmermi cca 20*30cm.

Dáme piecť na 18-20 minút - povrch by mal byť bledulinko hnedý.

Citrónová vrstva

  • 400g kryštálového cukru (ja som písala, že veľa veľa cukru Veľký úsmev)
  • 50g hladkej múky
  • 6 veľkých vajec
  • 240ml čerstvej citrónovej šťavy - mne to vyšlo cca z 3 obrovských citrónov

V miske zmiešajte cukor s múkou, pridajte rozšľahané vajíčka a citrónovú šťavu a miešajte, kým sa všetko poriadne neprepojí.  Na horúcu spodnú vrstvu, ktorú ste práve vytiahli z rúry cez chrbát lyžice nalejte opatrne citrónovú masu. Pečte ďalších 20-21 minút dokiaľ citrónová masa nebude kompatibilná. Vyberte z rúry, nechajte 2 hodiny vychladnúť pri izbovej teplote a potom dajte ešte na hodinu až dve do chladničky.

Pred servírovaním posypte práškovým cukrom.

Nakrájajte na malé kúsky - koláčik je sýty chuťovo i kaloricky.

Najlepšie chutí vychladený.

A my sa naň tešíme aj v lete ... Úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Vyzerá úžasne. ÁnoTlieskamÁno

Ďakujem.

Tá vrchná vrstva vytvorí niečo ako puding - teda puding to nie je, ale je to také takmer krémovité.

Chystám sa ho robiť aj na Veľkú noc - jednoduchý a treba odležať nechať, čo mám rada ( nemusím piecť všetko naraz). Úsmev

všetko citrónové milujem. Len som sama, možno by som mala hľadať taký jednoporciový plech :)

 

Nuž - čo ti poviem. Dajú sa vraj urobiť po redukcií cukru vlastne s akýmkoľvek citrusovým ovocím. Našla som foto od autorky s červenými pomarančami (veľmi efektné), ale podľa diskusií to 2 dámam s týmto ovocím z nezistených príčin nevyšlo. Niečo im tam zozelenelo PrekvapenieVeľký úsmev.

Či sa dajú zamraziť veru neviem - u nás ich spráskali aj tí, čo sladké nemusia. Mrkám

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok