... konzumujme ich kým su voňavé
5 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | deciliter | olej |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | kus | citrónová šťava |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | jemný tvaroh |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1 | balík | želatíny do plniek |
jahody |
Piškótový plát:
Vyšľaháme bielka s cukrom, postupne pridáme žĺtka a olej. Nastrúhame citr. kôru a zľahla vmiešame syké suroviny. Vylejeme na plech vystlatý pečiacim papierom a pečieme v rúre na 180 st. asi 15 min.
Plnka :
Želatínu si necháme napučať 10 min. v 4 PL vody. Medzitým si vyšľaháme smotanu, cukor a tvaroh. Želatínu pomaly zohrievame kým sa nerozpustí ( nesmie prevrieť !!! ), do teplej pridáme kyskú smotanu a dobre vymiešame. Túto hmotu pridáme k šľahačkovej časti a premiešame. Formu na srnčí chrbát si vyložíme fóliou a plátom piškóty ( nechám asi 1 cm na obidvoch stranách prečnievať), naplním do polovičky plnou, naukladám jahody a natriem opäť plnku. Navrch dám plát piškóty, zabalím do fólie, zaťažím a nechám stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí vyklopíme na podnos, posypeme cukrom, ozdobíme jahodami .
Krásny ľahký letný dezert, dobrú chuť ! Ovocie si môžeme vymeniť podľa sezóny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty