reklama

Tvarohový tunel s jahodami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 07. 06. 2015 - 14:39 - Recepty M.á.r.i.a
Tvarohový tunel s jahodami, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

reklama

... konzumujme ich kým su voňavé

Ingrediencie
5 kusov vajce
5 polievkové lyžice trstinový cukor
1 deciliter olej
2 polievkové lyžice kukuričný škrob
3 polievkové lyžice polohrubá múka
1 kus citrónová šťava
1 čajová lyžička prášok do pečiva
250 millilitrov smotana na šľahanie
250 gramov jemný tvaroh
3 polievkové lyžice kyslá smotana
1 balík želatíny do plniek
  jahody
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškótový plát:

Vyšľaháme bielka s cukrom, postupne pridáme žĺtka a olej. Nastrúhame citr. kôru a zľahla vmiešame syké suroviny. Vylejeme na plech vystlatý pečiacim papierom a pečieme v rúre na 180 st. asi 15 min.

Plnka :

Želatínu si necháme napučať 10 min. v 4 PL vody. Medzitým si vyšľaháme smotanu, cukor a tvaroh. Želatínu pomaly zohrievame kým sa nerozpustí ( nesmie prevrieť !!! ), do teplej pridáme kyskú smotanu a dobre vymiešame. Túto hmotu pridáme k šľahačkovej časti a premiešame. Formu na srnčí chrbát si vyložíme fóliou a plátom piškóty ( nechám asi 1 cm na obidvoch stranách prečnievať), naplním do polovičky plnou, naukladám jahody a natriem opäť plnku. Navrch dám plát piškóty, zabalím do fólie, zaťažím a nechám stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí vyklopíme na podnos, posypeme cukrom, ozdobíme jahodami .

 

 

Doplňujúce poznámky

Krásny ľahký letný dezert, dobrú chuť ! Ovocie si môžeme vymeniť podľa sezóny.

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama