
Recept mám už dávno z časopisu, teraz som ho vyskúšala a rezy sú výborné.
4 | kusov | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
6 | polievkové lyžice | voda |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
trocha | citrónová kôra | |
750 | gramov | jablká |
2 | kusov | vanilkový cukor |
trocha | škorica | |
500 | millilitrov | mlieko |
3 | kusov | Zlatý klas |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusov | vanilkový cukor |
2 | kusov | šľahačka v prášku |
400 | millilitrov | kyslá smotana |
Jablková plnka: jablká očistíme a postrúhame na jemno. Plech vyložíme alobalom, posypeme vanilkou a škoricou a rovnomerne navrstvíme jablká. Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor,vanilkový cukor, po jednom žĺtky, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozotrieme na jablká a upečieme. Plech rozmer 28x38 cm. Trochu necháme vychladnúť a vyklopíme jablkovou plnkou na vrch. Krém: do 350 ml mlieka dáme kryštálový cukor a necháme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku 150 ml rozmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Prikryjeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame šľahačom pochúťkovú smotanu. Stačí nižší stupeň rýchlosti. Natrieme na vychladnuté cesto s jablkami. Práškovú šľahačku vyšľaháme podľa návodu a nanesieme na povrch. Odložíme do chladu. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty