Výborná orechová klasika

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Hera |
2 | kusy | vajce |
20 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Plnka: | ||
200 | gramov | mleté orechy |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | lekvár |
150 | gramov | čokoládová poleva |
Inštrukcie
Zo surovín spracujeme cesto, rozdelíme ho na 3 časti a rozvaľkáme ich na veľkosť plechu. Opatrne preložíme na plech, potrieme lekvárom, posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a prekryjeme druhým rozvaľkaným cestom. Postup ešte raz zopakujeme, vrchnú čast tretieho cesta nenatierame. Koláč necháme hodinu kysnúť. Pečieme 25 až 35 minút pri 220 °C, vychladnutý polejeme čokoládovou polevou.