reklama

Žĺtkové rezy

Pridal/a LenkaCa dňa 18. 12. 2020 - 13:17 - Recepty LenkaCa
Žĺtkové rezy, Zákusky, recept, LenkaCa

LenkaCa | Žĺtkové rezy


reklama

Vynikajúce tradičné orechovo-žĺtkové rezy. 

Ingrediencie
250 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
250 gramov vlašské orechy
250 gramov polohrubá múka
6 kusov bielok
6 polievkové lyžice zrnková káva
1⁄2 balík prášok do pečiva
Poleva:
6 kusov žĺtok
300 gramov práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V miske vymiešame mäkké maslo s cukrom na hladký krém do ktorého prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom.

Pridáme 6 polievkových lyžíc uvarenej silnej tureckej kávy (zvaríme 1 PL kávy a 1 dcl vriacej vody a z tejto kávy odoberieme 6 PL)

Káva nám vynahradí chýbajúce žĺtka v ceste a dodá orechovému cestu lepšiu chuť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty. 

Na klasický plech 32 x 40 cm položíme papier na pečenie a cesto naň preložíme. Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny. 

Kým sa cesto pečie, v miske vymiešame vareškou cukor so žĺtkami ho hustej peny a horúci koláč hneď po vybraní z rúry potrieme polevou. Tá rýchlo uschne a koláč necháme poriadne vychladnúť.

Ostrým nožíkom namočeným v horúcej vode žĺtkové rezy nakrájame. 

Výnos
1 plech 32 x 40 cm
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama