Žltkové rezy

Pridal/a LenkaCa

Vynikajúce tradičné orechovo - žltkové rezy. 

Žltkové rezy - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

250gramovpraskovy cukor
250gramovmaslo
250gramovmlete vlašske orechy
250gramovpolohruba muka
6kusyvaječný bielok
6polievkové lyžicemletej zrnkovej kávy
1⁄2balíkkypriaci prášok
6kusyvaječný žĺtok poleva
300gramovpráškový cukor (poleva)

Inštrukcie

V miske vymiešame mäkké maslo s cukrom na hladký krém do ktorého prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme 6 polievkových lyžíc uvarenej silnej tureckej kávy (zvaríme 1 PL kávy a 1 dcl vriacej vody a z tejto kávy odoberieme 6 PL) Káva nám vynahradí chýbajúce žĺtka v ceste a dodá orechovému cestu lepšiu chuť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty.           Na klasický plech 32 x 40 položíme papier na pečenie a cesto naň preložíme. Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny. Kým sa cesto pečie, v miske vymiešame vareškou cukor so žĺtkami ho hustej peny a horúci koláč hneď po vybraní z rúry potrieme polevou. Tá rýchlo uschne a koláč necháme poriadne vychladnúť. Ostrým nožíkom namočeným v horúcej vode žĺtkové rezy nakrájame. 

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok