
LenkaCa | Žĺtkové rezy
Vynikajúce tradičné orechovo-žĺtkové rezy.
250 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | vlašské orechy |
250 | gramov | polohrubá múka |
6 | kusov | bielok |
6 | polievkové lyžice | zrnková káva |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Poleva: | ||
6 | kusov | žĺtok |
300 | gramov | práškový cukor |
V miske vymiešame mäkké maslo s cukrom na hladký krém do ktorého prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom.
Pridáme 6 polievkových lyžíc uvarenej silnej tureckej kávy (zvaríme 1 PL kávy a 1 dcl vriacej vody a z tejto kávy odoberieme 6 PL)
Káva nám vynahradí chýbajúce žĺtka v ceste a dodá orechovému cestu lepšiu chuť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty.
Na klasický plech 32 x 40 cm položíme papier na pečenie a cesto naň preložíme. Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny.
Kým sa cesto pečie, v miske vymiešame vareškou cukor so žĺtkami ho hustej peny a horúci koláč hneď po vybraní z rúry potrieme polevou. Tá rýchlo uschne a koláč necháme poriadne vychladnúť.
Ostrým nožíkom namočeným v horúcej vode žĺtkové rezy nakrájame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty