Ajvar

Popis

výborná papriková nátierka vhodná ako príloha k pečenému mäsu, na hrianky, k syrom...

Ajvar  - recept

Zhrnutie

Porcie
poháre 2dl
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

3kilogramovpaprika kápia
1kilogrambaklažán
500gramovparadajky
3kusyfeferónky
150millilitrovolej
3polievkové lyžiceocot
3polievkové lyžicecukor
1polievková lyžicasoľ
1čajová lyžičkamleté čierne korenie

Inštrukcie

1. hrubostennú červenú papriku umyjeme, vyberieme jaderník a poukladáme na plech na pečiaci papier, dáme piecť na 200°C na 35-40 minút. Upečenú papriku dáme do malej nádoby a zakryjeme fóliu, necháme spariť aj hodinu, potom z papriky stiahneme kožu

2. baklažán popicháme, paradajky nakrojíme a dáme na plech na pečiaci papier piecť na 200°C na 45 minút, po upečení baklažán prekrojíme, dužinu vyberieme, paradajky ošúpeme

3. upečené ošúpané papriky, baklažán a paradajky dáme do väčšieho hrnca a ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme nadrobno nasekané feferónky a všetky ostatné suroviny a varíme do požadovanej hustoty, stále miešame - pozor prská to... cukor, ocot a feferónky pridáme radšej v menšom množstve, pridať sa dá vždy...

4. ochutnávame a ak treba dochutíme podľa seba

5. horúcu zmes plníme do malých pohárov a buď dáme do suchého dunstu, alebo sterilizujeme cca 10 minút od bodu varu

6. Ajvar je výborný ako príloha k pečenému, grilovanému mäsu, na hrianky, samozrejme ochutíte ním mäso pri pečení, dusení... skrátka využitie je široké...

 

 

Postup: 

Ajvar  - recept postup 1
Ajvar  - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Evička, vďaka za recept. Ajvar milujem. A pekne si to nafotila:)

ďakujem... baví ma to, aj varenie, aj fotenie :)

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok