Ako zamraziť hlivu ustricovú

Popis

Jednoduchý a rýchly spôsob ako zamraziť hlivu.

Ako zamraziť hlivu ustricovú - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

  hliva ustricova
  soľ
  masť

Inštrukcie

1. Pripravíme si hrniec s pokrievkou. 

2. Hlivu očistíme, natrháme alebo nakrájame. 

3. Do hrnca dáme trochu masti, masla alebo oleja, pridáme hlivu a trochu soli. Soľ urýchli  proces, kedy hliva pustí vodu a zmenší svoj objem.

4. Za neustáleho miešania na strednom až miernom ohni hlivu miešame až kým nestratí objem. Trvá to cca 3 minúty. Hliva pustí vodu a z plného hrnca je poloprázdny hrniec.)

5. Potom stiahneme oheň na minimumu, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 15-20 minút. 

6. Hlivu necháme vychladnúť a v téglikoch alebo sáčkoch zamrazíme. 

Ja mrazím v malých plastových miskách, jedna miska je dávka na polievku alebo pod mäso.   

Niekto mrazí hlivu len pokrájanú, iný sparenú, mne sa najviac pozdáva tento spôsob, lebo má dve veľké výhody:

1. zminimalizujete objem húb na maximálnu možnú mieru, takže vám nezaberajú miesto v mrazničke. 

2. huby sú takto už pripravené, takže pri ich použití je varenie veľmi rýchle.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ÁnoÁno Ideálne napríklad na guľáš, pod mäso....

ja som v telke videla u J. Oliviera mrazenie na plocho. Používal také tie zipové vrecká z ikea, ale v podstate sa dá použiť akékoľvek. Potravinu tam uložiš na stole, rozprestrieš na plocho, z vrecka vytlačíš vzduch a zatvoríš. Do mrazničky ideálne na chvíľu dať na nejakej podložke, aby rovno zamrzlo. Má to pár výhod - je to mimoriadne skladné, minimalizuje sa prístup vzduchu, rýchlo to zamrzne. Rýchlo sa to rozmrazuje. Vrecká používam opakovane. Mrazím tak aj mäso, len to ešte balím do folie. ším menší priestor okolo mäsa, tým menej tekutiny sa uvolní pri rozmrazovaní. Pri správnom utesnení skoro nič. Niektoré druhy mäsa mám zabalene aj po 1 porcii, keď som doma sama a potrebujem na obed.

Dík  za tip:) Jamie je múdry (aj pekný:)).

Ja sa tiež snažím baliť čo najmenšie porcie a na plocho, lebo mi to príde jednak skladné, a tak ako píšeš, keď varím len pre seba, zbytočne budem rozmrazovať pol kila mäsa. A ešte to má takú výhodu, že keď rozmrazujem menšie porcie, tak sa rozmrazia skôr. Sme my ale šikovné:) 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok