Rebarborovo jahodový sirup

Popis

Rebarbora má  sezónu skoro na jar. Ak  máte radi sirupy, vyskúšajte  kombináciu s jahodami, kľudne aj mrazenými.

Rebarborovo jahodový sirup - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

500gramovrebarbora
250gramovjahody
1kilogramcukor
1litervoda

Inštrukcie

Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme očistené jahody, môžu byť aj mrazené. Pridáme lyžicu cukru, zalejeme 200ml vody a varíme asi 15 minút. Po uverení roztlačíme, pripadne opatrne zmixujeme ponorným mixérom nie úplne do kaše. Vložíme na 24 hodín do chladničky

Vodu z cukrom uvaríme. Ak máme radšej hustejší sirup, tak varíme asi 1 hodinu, inak stačí aj 20 minút. 

Zmes z chladničky necháme prekvapkať cez husté sito. Tekutinu vlejeme do horúceho sirupu a privedieme do varu.

Nalievame do fliaš vypláchnutých vriacou vodou a rýchlo uzavrieme vyvarených vrchnákom.

Rebarbora je dostatočne kyslá a tak do sirupu nie je potreba pridávať kyselinu citrónovú.

Skladujeme v chlade a tmavom priestore.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok