Popis
Rebarbora má sezónu skoro na jar. Ak máte radi sirupy, vyskúšajte kombináciu s jahodami, kľudne aj mrazenými.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
500 | gramov | rebarbora |
250 | gramov | jahody |
1 | kilogram | cukor |
1 | liter | voda |
Inštrukcie
Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme očistené jahody, môžu byť aj mrazené. Pridáme lyžicu cukru, zalejeme 200ml vody a varíme asi 15 minút. Po uverení roztlačíme, pripadne opatrne zmixujeme ponorným mixérom nie úplne do kaše. Vložíme na 24 hodín do chladničky
Vodu z cukrom uvaríme. Ak máme radšej hustejší sirup, tak varíme asi 1 hodinu, inak stačí aj 20 minút.
Zmes z chladničky necháme prekvapkať cez husté sito. Tekutinu vlejeme do horúceho sirupu a privedieme do varu.
Nalievame do fliaš vypláchnutých vriacou vodou a rýchlo uzavrieme vyvarených vrchnákom.
Rebarbora je dostatočne kyslá a tak do sirupu nie je potreba pridávať kyselinu citrónovú.
Skladujeme v chlade a tmavom priestore.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť