pohanka je super vec, ale nemala by sa dlho varit.nechava sa len cez noc vo vode a potom mierne povari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pohanka je super vec, ale nemala by sa dlho varit.nechava sa len cez noc vo vode a potom mierne povari.
Ahojte.
I ja som dnes skúšala pohánku, bolo to celkom fajn, dokonca mi to viac chutilo ako ryža.. Len ešte na to naučiť deti.. Nerobievate náhodou chlieb z pohánkovej múky? Rada by som to vyskúšala, no nemám žiadny osvedčený recept.
...páni....
Ja varím pohánku často ako hlavné jedlo asi tak: Do vrúcej, mierne osolenej vody vsypem premytú pohánku (1 diel pohánky/3 diely vody) a varím asi 7 minút.Vypnem, nechám ešte 10 minút postáť,potom prípadný prebytok vody scedím. Počas tých 10-12 minút usmažím niekoľko na tenko nakrajaných cibúľ viac než do sklovita, okorením a zmiešam s pohánkou. Dochutím podľa rodinných zvykov a podávam so zakysankou alebo zeleninovým šalátom.Nám to chutí.