reklama

Pohánka

vlatar , 22. 02. 2009 - 17:06

reklama

Ja varím pohánku často ako hlavné jedlo asi tak: Do vrúcej, mierne osolenej vody vsypem premytú pohánku (1 diel pohánky/3 diely vody) a varím asi 7 minút.Vypnem, nechám ešte 10 minút postáť,potom prípadný prebytok vody scedím. Počas tých 10-12 minút usmažím niekoľko na tenko nakrajaných cibúľ viac než do sklovita, okorením a zmiešam s pohánkou. Dochutím podľa rodinných zvykov a podávam so zakysankou alebo zeleninovým šalátom.Nám to chutí.Vyplazený jazyk


reklama


reklama

ziva.bytost, Po, 23. 02. 2009 - 19:14

pohanka je super vec, ale nemala by sa dlho varit.nechava sa len cez noc vo vode a potom mierne povari.

katka.k, Pi, 06. 03. 2009 - 18:55

Ahojte.

I ja som dnes skúšala pohánku, bolo to celkom fajn, dokonca mi to viac chutilo ako ryža.. Len ešte na to naučiť deti.. Nerobievate náhodou chlieb z pohánkovej múky? Rada by som to vyskúšala, no nemám žiadny osvedčený recept.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama