reklama

Paradajkovo-cícerový šalát

Pridal/a balalajka dňa 29. 08. 2018 - 10:49 - Recepty balalajka
Paradajkovo-cícerový šalát, Zdravé recepty, recept, balalajka

balalajka | Paradajkovo-cícerový šalát


reklama

Ľahká letná večera alebo aj časť obedu

Ingrediencie
100 gramov cícer v konzerve
1 polievková lyžica olej
  soľ
250 gramov cherry paradajky
1 kus cibuľa červená
  mleté čierne korenie
2 polievkové lyžice vínny ocot biely
2 polievkové lyžice cukor
  bazalka
  mäta čerstvá
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na lyžičke oleja si orestujeme uvarený cícer z konzervy. Opekáme dovtedy, kým nezačne byť krásne červený, mierne miešame, potriasame a hlavne ... robíme to pomaly. Voda z uvareného cícera sa môže ešte postupne uvoľňovať, tak nech nám cícer nelieta po kuchyni kade tade.

Zatiaľ si nakrájame rajčiny - ja som dala cherry rajčiny, ktoré nám narástli do necherry veľkosti - asi ako vlašský orech. Pridáme na jemnúčko nakrájanú červenú cibuľku a premiešame s koreninami, soľou, octom a cukrom.

Pridáme opečený cícer a bylinky, čo sme stretli. Ja som dala mätu a bazalku. Necháme cca pol hodinku postáť v chladničke najlepšie.

Mne zo šalátu zostalo aj na večeru. Bol dobrý, ale cícer stratil svoju chrumkavosť. Absolútne pre mňa bez vady. Aspoň bol už taký "nažitý" chuťou rajčín a zálievky.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, St, 29. 08. 2018 - 12:04

Paráda, čaro cíceru som ešte stále neobjavila, aj keď voľajaká lastovička už bola. Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama