Cícerový šalát

Popis

Ľahká letná večera alebo aj časť obedu

Cícerový šalát - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

100gramovcícer v konzerve
1polievková lyžicaolej
soľ
250gramovrajčiny malé
1kusčervená cibuľka
čierne korenie (mleté)
2polievkové lyžicevínny ocot biely
2polievkové lyžicecukor
bazalka
mäta čerstvá

Inštrukcie

Na lyžičke oleja si orestujeme uvarený cícer z konzervy. Opekáme dovtedy, kým nezačne byť krásne červený, mierne miešame, potriasame a hlavne ... robíme to pomaly. Voda z uvareného cícera sa môže ešte postupne uvoľňovať, tak nech nám cícer nelieta po kuchyni kade tade.

Zatiaľ si nakrájame rajčinky - ja som dala cherry rajčinky, ktoré nám narástli do necherry veľkosti - asi ako vlašský orech. Pridáme na jemnúčku nakrájanú červenú cibuľku a premiešame s koreninami, soľou, octom a cukrom.

Pridámeopečený cícer a bylinky, čo sme stretli. Ja som dala mätu a bazalku. Necháme cca pol hodinku postáť v chladničke najlepšie.

Mne zo šalátu zostalo aj na večeru. Bol dobrý, ale cícer stratil svoju chrumkavosť. Absolútne pre mňa bez vady. Aspoň bol už taký "nažitý" chuťou rajčín a zálievky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Paráda, čaro cíceru som ešte stále neobjavila, aj keď voľajaká lastovička už bola. Hambím sa

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.