
Očistite svoje telo.
1⁄2 | kilogram | ryža natural |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | mrkva |
1 | balík | tofu |
2 | polievkové lyžice | semiačka |
morská soľ | ||
korenie |
Ryžu prepláchneme najskôr v horúcej, potom v studenej vode. Dáme variť do veľkého hrnca, minimálne 4 litrov.
Slabo posolíme morskou soľou. Varíme pri miernim vare cca 20 min. Ryža musí vo vode plávať. Precedíme, zľahka opláchnene studenou vodou a necháme odkvapkať.
Na oleji udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po zmäknutí ochutíme morskou soľou, pridáme na drobné kocky pokrájaný syr Tofu, semienka a ešte spolu opražíme. Pridáme hrubšie nastrúhanú koreňovú zeleninu - podľa aktuálnych možností.
S mierou používame zeleninu, ktorá nadúva - hrach, kaleráb, brokolica... Keď zelenina zmäkne, zmes odstavíme a vmiešame ju do uvarenej ryže. Premiešame a dochutíme korením podľa chuti (bez konzervačných prísad).
Rozdelíme na jednotlivé porcie a vložíme do mikroténových vreciek, ktoré uložíme do mrazničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty