
dasa_ | Bezlepkový jablkový proteínový koláč bez pridaného cukru
Občas neuškodí aj trochu experimentu. Koláč s cestom z mandľovej múky s jablkami. Bez pridaného jednoduchého cukru. Ak je treba, je možné nahradiť mliekom olejom.
2 | kusov | vajcia |
50 | milligramov | mlieko |
50 | gramov | mandľová múka |
30 | gramov | čokoládový proteín |
10 | gramov | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
200 | gramov | jablká |
Oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Pridáme žĺtky, mlieko a na pomalých otáčkach spolu premiešame. Mlieko možno vymeniť za rastlinný olej.
Preosejeme všetky sypké suroviny - mandľovú múku, proteín, kakao a prášok do pečiva. Pridáme ich do cesta a pomocou stierky zapracujeme.
Mandľovú múku môžete nahradiť múkou z ovsených vločiek.
Očistíme veľké jablko a nastrúhame. Ja som strúhala na plátky, môžu byť aj slížiky. Vmiešame do cesta, premiešame.
Plech veľkosti 20x20cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne nalejeme do formy.
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Vložíme plech a pečieme 15 minút. Pomocou špáradla vyskúšame. Ak treba, pridáme 2-3 minúty.
Necháme vychladnúť a pokrájame na kúsky.
Môžeme podávať napríklad aj s omáčkou z gréckeho jogurtu a čokoládového proteínu.
Toto je vyslovene fitness koláč, ak niekoho zaujímajú čísla, tak celý koláč má 802 kcal.
- 53,6g bielkovín
- 48,1g sacharidov
- 43,2g tukov
- 11,5g vlákniny
Ja som z tohto plechu nakrájala 9 kúskov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.
Bublanina
Alica7 | Bublanina
Bublanina
Vynikajúca vláčna bublanina s jahodami. Recept je na menší pekáč 20x30 cm, ovocie môžete použiť ľubovoľné.