reklama

Kandizovaný pomaranč v čokoláde a do pečenia

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 16. 01. 2017 - 18:02 - Recepty M.á.r.i.a
Kandizovaný pomaranč v čokoláde a do pečenia, Zdravé recepty, recept, M.á.r.i.a

reklama

V tomto chrípkovom období idú pomaranče nejako viac na odbyt a tak mne je ľúto kôru vyhadzovať. A už keď som robila tak aj zdravú dobrotu, ktorá sa dá použiť ako darček a ostatné sa použije do pečenia.

Ingrediencie
  pomaranč v čokoláde
3 kusov pomaranč
350 gramov kryštálový cukor
100 gramov čokoláda
  kandizovaná pomarančová kôra
8 kusov pomarančová kôra
500 gramov kryštálový cukor
150 gramov práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pomaranč v čokoláde - dobre v horúcej vode vyrajbem kefkou pomaranče a nakrájam na plátky 5-6 mm. Dám do hrnca a zalejem vodou. Po prvom prevretí vodu zlejem, opäť pomarnče zalejem vodou a zasypem cukrom tak aby boli zakryté. Nechám pomaly variť približne 30 min. Pomaranč by mal byť sklovitý po uvarení. Potom kolieska opatrne povyberám, ukladám na plech s papierom a v rúre vyhriatej na 80 - 90 st. sušíme ( nesmú byť tvrdé. Po vychladnutí namáčame v roztopenej čokoláde.

Kandizovaná pomarančová kôra - kôru si zbieram pár dní a dávam ju do zarovacích pohárov, zalejem vodou a každý deň vodu mením. Takto nechám kôru 6 - 7 dní. Ostane mäkká a vláčna, škodlivy sa vyplavia. Potom kôru nakrájam na prúžky, zalejem vodou a zasypem cukrom kryštálovým a necháme variť veľmi pomaly približne 60 min. Vyberieme, necháme na cedníku odvapkať a rozložíme na plech s papierom, posypeme práškovm cukrom a necháme pri izbovej teplote uschnúť. Odložíme do uzatvárateľných fliaš. používam do koláčov napri. biscupský chlebík ale aj do krémov. Vydrží celú zimu.

Doplňujúce poznámky

Zvyšné sirupy nevylievam, dám plátky citrónu prevarím a nalejem do flašky. Používam na sladenie napr. zázvorového čaju alebo robím z nej pomarančový likér.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Po, 16. 01. 2017 - 18:52

Rýchlo vymazaná prvá otázka...chcela som poradiť, že v supermarketoch jej cukru isto dosť... niekedy len čítať treba ale chybačka sa môže "vloudiť"...a chutilo, je to výborné !!!

lienka, Ut, 17. 01. 2017 - 11:10

neviem si predstavit tu konzistenci pomaranč+cukor+voda, ked to davaš variť

tuby pomohla fotka, lenšie raz vidieť ako 10x čitať Hambím sa

a vari sa to prikryté?

M.á.r.i.a, Ut, 17. 01. 2017 - 12:56

Myslím, že konzistenciu sirupu by na foto aj tak nebolo vidieť... varí sa to pomaly odokryté....na začiatku zasypať cukrom,zaliať vodou len tak aby to bolo zakryté. Prepáč, že nemám foto ale robím to automaticky, na začiatku nemyslím nato, že to budem zverejňovať a možno niekedy nie je na to ani čas stáť v kuchyni s foťákom (mobilom)...Úsmev V konečnom dôsledku nemáš na tom čo pokaziť aj keď tam bude viac vody, len to bude trvať dlhše kým sa voda odparí Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama