Kandizovaný pomaranč v čokoláde a do pečenia

Popis

V tomto chrípkovom období idú pomaranče nejako viac na odbyt a tak mne je ľúto kôru vyhadzovať. A už keď som robila tak aj zdravú dobrotu, ktorá sa dá použiť ako darček a ostatné sa použije do pečenia.

Kandizovaný pomaranč v čokoláde a do pečenia - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

pomaranč v čokoláde
3kusypomaranč
350gramovkryštálový cukor
100gramovčokoláda
kandizovaná pomarančová kôra
8kusykôra z pomarančov
500gramovkryštálového cukru
150gramovpráškového cukru

Inštrukcie

Pomaranč v čokoláde - dobre v horúcej vode vyrajbem kefkou pomaranče a nakrájam na plátky 5-6 mm. Dám do hrnca a zalejem vodou. Po prvom prevretí vodu zlejem, opäť pomarnče zalejem vodou a zasypem cukrom tak aby boli zakryté. Nechám pomaly variť približne 30 min. Pomaranč by mal byť sklovitý po uvarení. Potom kolieska opatrne povyberám, ukladám na plech s papierom a v rúre vyhriatej na 80 - 90 st. sušíme ( nesmú byť tvrdé. Po vychladnutí namáčame v roztopenej čokoláde.

Kandizovaná pomarančová kôra - kôru si zbieram pár dní a dávam ju do zarovacích pohárov, zalejem vodou a každý deň vodu mením. Takto nechám kôru 6 - 7 dní. Ostane mäkká a vláčna, škodlivy sa vyplavia. Potom kôru nakrájam na prúžky, zalejem vodou a zasypem cukrom kryštálovým a necháme variť veľmi pomaly približne 60 min. Vyberieme, necháme na cedníku odvapkať a rozložíme na plech s papierom, posypeme práškovm cukrom a necháme pri izbovej teplote uschnúť. Odložíme do uzatvárateľných fliaš. používam do koláčov napri. biscupský chlebík ale aj do krémov. Vydrží celú zimu.

Poznámky

Zvyšné sirupy nevylievam, dám plátky citrónu prevarím a nalejem do flašky. Používam na sladenie napr. zázvorového čaju alebo robím z nej pomarančový likér.

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Mňam. Dobru chut

Rýchlo vymazaná prvá otázka...chcela som poradiť, že v supermarketoch jej cukru isto dosť... niekedy len čítať treba ale chybačka sa môže "vloudiť"...a chutilo, je to výborné !!!

neviem si predstavit tu konzistenci pomaranč+cukor+voda, ked to davaš variť

tuby pomohla fotka, lenšie raz vidieť ako 10x čitať Hambím sa

a vari sa to prikryté?

Myslím, že konzistenciu sirupu by na foto aj tak nebolo vidieť... varí sa to pomaly odokryté....na začiatku zasypať cukrom,zaliať vodou len tak aby to bolo zakryté. Prepáč, že nemám foto ale robím to automaticky, na začiatku nemyslím nato, že to budem zverejňovať a možno niekedy nie je na to ani čas stáť v kuchyni s foťákom (mobilom)...Úsmev V konečnom dôsledku nemáš na tom čo pokaziť aj keď tam bude viac vody, len to bude trvať dlhše kým sa voda odparí Chichocem sa

Áno DÍK

Mňamka

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.