Kandizovaný zázvor - ďumbier

Popis

V čase chrípok dobrá maškrta, ktorá príde vhod...

Kandizovaný zázvor - ďumbier - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

250gramovzázvor
8polievkové lyžicevoda
8polievkové lyžicecukor + kryštálový cukor na obalovanie

Inštrukcie

Zázvor si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Dáme ich do kastrólka a zalejeme vodou...vodu pridáme tak aby bol zázvor pod vodou. Na miernom ohni varíme 30 min. Potom zázvor vyberieme a polovičku vody odoberieme, pridáme cukor ( ja som dala trstinový), uvaríme sirup do ktorého dáme naspäť zázvor a na miernom ohni varíme kým sa voda nevyparí. Každý kúsok obalíme v jemnom kryštálovom cukre a ukladáme na mriežku alebo na plech vystaný papierom ( dávame pozor aby sa kúsky nedotýkali). Necháme pri zbovej teplote uschnúť. Potom môžeme preložiť do sklenej nádoby, ktorá sa dá dobre zavrieť...ak vydrží môžeme ho takto skladovať aj 3 mesiace.

Postup: 

Kandizovaný zázvor - ďumbier - recept postup 1
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Mňamka.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.