Kel ako príloha

Popis

Trochu upravená verzia kelového prívarku

Kel ako príloha - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1⁄2hlávkakel
1kuscibuľa
3strúčikycesnak
100gramovslanina
4polievkové lyžiceovsené vločky

Inštrukcie

Pol hlávky kelu pokrájam na nie celkom malé rezance. Do vriacej vody pridám soľ a vhodím nakrájaný kel. Nechám krátko, asi 1 minútu povariť a vyberiem.

Do asi 1,5-2 dcl horúceho vývaru z kelu namočím ovsené vločky a nechám napučať.

Slaninu pokrájam na kocky a na panvici dám vyškvariť. Keď je slanina temer hotová, pridám cibuľu nakrájanú na drobné kocky a pražím spolu. Po minúte pridám aj cesnak pokrájaný nadrobno a chvíľu pražím všetko spolu. Do tohto základu primiešam predvarený kel a všetko dôkladne spolu zamiešam a prehrejem.

Ovsené vločky vo vývare rozmixujem a pridám na panvicu. Nechám zavariť a hotovo.

Možno podávať miesto prílohy k ľubovoľnému mäsu, prípadne so zemiakmi ako prívarok.

Kel  by nemal byť veľmi mäkký, len krátko zaparený.

Postup: 

Kel ako príloha - recept postup 1
Kel ako príloha - recept postup 2
Kel ako príloha - recept postup 3
Kel ako príloha - recept postup 4
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

No kel som este doma nemala, nevarila, u nas sa nerobieval, zeby dozrel cas na zmenu? Úsmev

Kel má trochu špecifickú chuť - treba vyskúšať. Nie každému vyhovuje. Na druhú stranu, už som videla aj kelové listy vysmážané ako čipsy.

Toto varím, je to super! Milujem to:) Viem, že niektorí ľudia kel neznášajú, ale ja som závislák:)))

Aj mne veru kel chutí. Ešte mám v zálohe jeden recept na ružičkový kel - tak sná´d sa zadarí aj pofotiť, aj pridať :)

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.