
dasa_ | Kel ako príloha
Trochu upravená verzia kelového prívarku
1⁄2 | hlávka | kel |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
100 | gramov | slanina |
4 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
Pol hlávky kelu pokrájam na nie celkom malé rezance. Do vriacej vody pridám soľ a vhodím nakrájaný kel. Nechám krátko, asi 1 minútu povariť a vyberiem.
Do asi 1,5-2 dcl horúceho vývaru z kelu namočím ovsené vločky a nechám napučať.
Slaninu pokrájam na kocky a na panvici dám vyškvariť. Keď je slanina takmer hotová, pridám cibuľu nakrájanú na drobné kocky a pražím spolu.
Po minúte pridám aj cesnak pokrájaný nadrobno a chvíľu pražím všetko spolu. Do tohto základu primiešam predvarený kel a všetko dôkladne spolu zamiešam a prehrejem.
Ovsené vločky vo vývare rozmixujem a pridám na panvicu. Nechám zavariť a hotovo.
Možno podávať miesto prílohy k ľubovoľnému mäsu, prípadne so zemiakmi ako prívarok.
Kel by nemal byť veľmi mäkký, len krátko zaparený.

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_
Ďalšie recepty
Kel má trochu špecifickú chuť - treba vyskúšať. Nie každému vyhovuje. Na druhú stranu, už som videla aj kelové listy vysmážané ako čipsy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto varím, je to super! Milujem to:) Viem, že niektorí ľudia kel neznášajú, ale ja som závislák:)))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mne veru kel chutí. Ešte mám v zálohe jeden recept na ružičkový kel - tak sná´d sa zadarí aj pofotiť, aj pridať :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No kel som este doma nemala, nevarila, u nas sa nerobieval, zeby dozrel cas na zmenu?