
Cele jedlo obsahuje 429 kcal - 21g bielkovín, 12g sacharidov, 33g tukov a 5g vlákniny
Ingrediencie
2 | kusov | vajce |
50 | gramov | tvaroh |
150 | gramov | koreňová zelenina |
1 | štipka | soľ |
4 | polievkové lyžice | vývar |
mletá pálivá paprika | ||
štipka | sóda bikarbóna |
Postup
Vajíčka rozklepneme do misy, jemne vyšľaháme so soľou. Pridáme vývar, tvaroh, sódu bicarbónu a ostrejšie korenie podľa chuti (chili, mleté čierne korenie, alebo aj nič). Dobre premiešame a pridáme na jemno nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu. V našom prípade sme pridali mrkvu, kaleráb, kapustu a pažítku. Všetko dobre premiešame.
Na vhodnej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Zmes dáme na panvicu a vhodným nástrojom pritlačíme, aby sme vytvorili kompaktnú hmotu. Prikryjeme pokrievkou a opekáme na strednom ohni asi 4 minúty. Dôležité je, aby sa omeleta na panvici voľne pohybovala. Ak je prichytená, opatrne ju uvolníme.
Pomocou dvoch tanierov omeletu obrátime na druhú stranu, vrátime do panvičky a opečieme aj z druhej strany.
V recepte by mala mať hlavné slovo zelenina. Tepelne sa pripravuje krátko, tak je vhodné, aby bola nakrájaná na jemno. Táto kombinácia znesie aj ostrejšie korenie, preto kto má chuť, môže pridať aj niečo pálivé.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.