Popis
Recept s minimom sacharidov, vhodný aj ako hlavné jedlo

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 10 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
50 | gramov | tvaroj |
150 | gramov | jemne strúhanej zeleniny podľa vlastného výberu |
1 | štipka | soľ, sóda bicarbóna, ostrejšie korenie |
4 | polievkové lyžice | vývar, prípadne voda |
Inštrukcie
Vajíčka rozklepneme do misy, jemne vyšľaháme so soľou. Pridáme vývar, tvaroh, sódu bicarbónu a ostrejšie korenie podľa chuti (chili, mleté čierne korenie, alebo aj nič). Dobre premiešame a pridáme na jemno nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu. V našom prípade sme pridali mrkvu, kaleráb, kapustu a pažítku. Všetko dobre premiešame.
Na vhodnej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Zmes dáme na panvicu a vhodným nástrojom pritlačíme, aby sme vytvorili kompaktnú hmotu. Prikryjeme pokrievkou a opekáme na strednom ohni asi 4 minúty. Dôležité je, aby sa omeleta na panvici voľne pohybovala. Ak je prichytená, opatrne ju uvolníme.
Pomocou dvoch tanierov omeletu obrátime na druhú stranu, vrátime do panvičky a opečieme aj z druhej strany.
Poznámky
V recepte by mala mať hlavné slovo zelenina. Tepelne sa pripravuje krátko, tak je vhodné, aby bola nakrájaná na jemno. Táto kombinácia znesie aj ostrejšie korenie, preto kto má chuť, môže pridať aj niečo pálivé.
Postup:




- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť