Niektoré jedlá si nevieme predstaviť bez knedle...keď tak už aspoň zdravšiu verziu.
340 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
100 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
60 | gramov | jemné ovsené vločky |
1 | kus | sušené droždie |
125 | millilitrov | mlieko |
125 | milligramov | voda |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
Do misy preosejeme múku, ovsené vločky pomelieme na jemno, pridáme soľ, sušené droždie a zalejeme vlažnou vodou. Necháme 10 mim. postáť. Pridáme vajíčka, vlažné mlieko a vypracujeme hladké cesto - je tuhšie. Misu dáme na teplé miesto a necháme kysnúť asi hodinu. Cesto rozdelíme na dva bochníky, vytvarujeme knedle a necháme ešte 10 mim. kysnúť. Knedle položíme do parného hrnca ( kto nemá stačí na naparovacie sitko, ktoré vymastíme olejom). Necháme nad parou 20 mim. - hrniec neotvárame. Po 20 mim. knedle popicháme špilkou aby nám neklesli a vyberieme. Povrch potrieme trochou oleja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.