Lángoše z misky "rýchlokysky"

Popis

Lángoše, ktoré chutia aj inostrancom, čo majú sfajnovelé jazýčky
Lángoše z misky "rýchlokysky" - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojreceptár fy predávajúcej rýchlokysky
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

  600 g hladkej múky
  1 droždie
  2 varené zemiaky
  3 dl mlieka
  1 vajce
  soľ, cukor
  syr, kečup, cesnak a iné lángošové dochucovadlá

Inštrukcie

Z droždia, špetky cukru (ozaj len toľko, aby droždie nakyslo, majme na pamäúti, že nie sme Amíci, aby sme jedli lángoše na sladko) a mlieka zarobíme kvások a necháme nakysnúť. Potom zmiešame s múkou, postrúhanými varenými zemiakmi a vajcom, prisolíme. Dáme vykysnúť - v mojom prípade, keďže je to recept predajcu rýchlokysiek, tak v miske rýchlokyske, ale verím, že sa dá aj klasicky .... Potom buď rozcapkáme na vaľkacej podložke od rovnakého výrobcu a vykrajujeme (tiež od toho istého výrobcu) formičkami na vykrajovanie "koláčiky" veľkosti podšálky, ktoré ešte potom v rukách povyťahujeme pred vhodením do rozpáleného oleja - alebo jednoducho, tak ako ja - odtrhneme z masy vykysnutého cesta "přiměřene" cesta, povyťahujeme a hodíme do rozpáleného oleja. Po opečení z jednej strany otočíme na druhú a následne vyberieme, fajnovejší môžu nechať odkvapkať na mriežke alebo na kuchynskom papieri, tí čo chcú zomrieť s telom zhmuplovaným tento krok môžu v pohode vynechať. Ja ich zvyknem ukladať do tzv. "profimisy" od už vyššie spomínaného nemenovaného výrobcu (misa z dvojitým dnom, ktorá o.i. udržiava teplé veci teplými) "na stojaka" - rozumej na hranu, takže cez dierky v dvojitom dne prebytočný tuk aspoň trochu stečie a teda samozrejme, udržia sa mi pekne teplé - aj keď - zväčša nie je treba, lebo mi ich chmatajú spod rúk .... Dochutíme podľa libosti - syrom, kyslomu smotanou, kečupom - pre mňa stále najviac platí klasika - rozotriem cesnak, dobre premiešam a pretriem so soľou, prikvapnem oleja a prilejem trocha vody - ajhľa "potieradlo" na lángoše.

Poznámky

V tej miske rýchlokyske vydržia v chladničke aj týždeň - keby sa stal zázrak a osadenstvo by nemalo apetít - ale nestáva sa.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Evka,

ak teraz Mamamata nepríde ku mne, ale urobí si lángoše sama doma, tak si to vypiješ ... je ti to dúfam jasné Mrkám

vsak pride na nazornu ukazku, nie?;-)
Eva Slnko

Máš ich včul narobené? Som štonc na ne ešte do polnoci dofrčať. Ale dnes som vsadila na zmrzlinovú diétu - rozumej obed - 2 nanuky, olovrant -1 nanuk, večera - káva so zmrzlinou. Myslíš, že schudnem? Váľam sa od smiechu po podlahe Ak nie, prídem na langošovú diétu - týždeň v rýchlokyske potom langošom nehrozí ani zďaleka Vyplazený jazyk .
PS - cesnak máš?

damy, kedy poriadate tuto skvelu langosparty - zeby som sa pridala?:-D
Eva Slnko

ha - pre mňa za mňa - bárs aj budúcu sobotu (23)

No, kukni, ak len náhodou nie si niekde na Rendezi alebo za rohom - tak kým ty dorazíš, tak budú akurát rozvoniavať.
Cesnak samozrejme mám - svoj vlastný, fajnový - taký v obchode nekúpiš - a mám ho chálabohu dosť, moja mamina to počitala - nepamätám presne, ale vyše sto hlavičiek sa nám urodilo a to bol iba jesenný, ten jarný ešte iba včera vykopávala, ten nemá ešte spočítaný ...

mňam, chcela som ísť už spať, ale musím ísť "aspoň" piť vodu:-P

mňáááááááááááááááááám, toto je čistá provokácia....
opisujem, zakladám a pri najbližšej príležitosti vyrábam...:-* BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok