Zoznamovala som sa s quinoa. Kombináciu šampiňóny a špenát, už vďaka pegybaby poznám, s cesnakom je úchvatná.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
1⁄2 | šálka | quinoa |
2 | kusy | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
50 | gramov | maslo |
250 | gramov | šampiňóny |
300 | gramov | čerstvý špenát |
trocha | soľ |
Inštrukcie
Quinou opláchneme v studenej vode a uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15-20 minút podobne ako ryžu.
Cibuľku nakrájame na drobno, chvíľu podusíme na masle a troche olivoveho oleja, pridáme prepasírovaný cesnak, chvilku oprazime a nakrájané tmavé šampiňóny (kludne aj svetle). Pár minút ich opečieme, osolíme, pridáme špenát a malú chvíľu podusíme, špenátu stačí fakt, len chvíľočka. Na záver pridáme quinou a necháme ju trochu prehriať. Tento šalát splňa aj podmienky delenej stravy v rastlinný deň. Bez Quinoa s pridaním kuracieho mäsa, máme obed alebo večeru pre bielkovinový deň.
Postup:





