
Zdravé, ľahké na prípravu aj trávenie, chutné:-)
Ingrediencie
500 | gramov | špenátové listy |
200 | gramov | tofu |
100 | gramov | údené mäso |
100 | gramov | kuracie mäso |
5 | kusov | vajce |
2 | plátky | horčica |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
olej |
Postup
Špenát trošku povaríme, aby sa rozmrazil. Scedíme z neho vodu a spolu s mäsom ho pomelieme (môžeme pridať aj maličkú cibuľku:-) ). Pridáme rozšľahané vajcia a pokrájané tofu, horčicu, soľ a korenie. Premiešame.
Pečieme napr. v bábovkovej forme, alebo ako muffinky, ja som to dala do takej formy na podlhovasté malé koláčiky. Formu predtým jemne potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút. Pri pečení sa to dosť dvíha (preto pozor pri nakladaní do formy, aby nevybehlo von;-) ). Po upečení klesne.
Papať možno za tepla ako hlavné jedlo so zemiakmi, alebo za studena, možno to dať na obloženú misu...
Je to výborné, akurát že som to byľku presolila:-D Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.