
dasa_
Zapekaná variácia na cuketu, tentokrát so syrom a kukuricou
1 | kus | cuketa |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | červená paprika |
2 | kusov | varená kukurica |
300 | gramov | tvrdý syr |
100 | milligramov | mlieko |
3 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | maslo |
1 | polievková lyžica | olej |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
muškátový oriešok |
Cuketu nakrájame na jemné kolieska, papriku na kocky, cibuľu na drobno. Z uvarenej kukurice okrájame zrnká.
Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a miešame. Po asi 1 minúte pridáme nakrájanú papriku, opekáme asi 5 minút. Pridáme cuketu a polovicu kukurice. Opekáme, kým časť koliesok cukety nebude priesvitná, čo bude trvať asi 10 minút. Odstavíme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľku vychladnúť.
Mlieko a druhú časť kukurice a vajíčka zmixujeme spolu.
Do panvice s cuketou primešame 2/3 syra a celú zmes navrstvíme do pekáča vymazaného maslom. Zalejeme vaječnou zmesou, navrch rovnomerne nasypeme zvyšok syra. V rúre vyhriatej na 150 stupňov zapekáme asi 15 minút - je potrebné, aby vajíčka stuhli, ostatné suroviny sú už tepelne upravené.
Podávame s čerstvou zeleninou, prípadne so zemiakmi alebo pečivom.
skvelé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.