reklama

Zapekaný ružičkový kel

Pridal/a georgina dňa 21. 02. 2012 - 15:21 - Recepty georgina
obrázok k receptu

reklama

Zeleninová mňamka

Ingrediencie
600 gramov ružičkový kel
300 gramov zemiaky
250 millilitrov smotana
  jarná cibuľka
  maslo
  olej
  soľ
  mleté korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ružičky kelu očistíme, umyjeme, vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 5 minút. Potom vodu zlejeme a ružičky necháme odkvapkať. Zapekaciu misku vymažeme maslom, dáme do nej kelové ružičky, zalejeme 2/3 smotany, posolíme a okoreníme. Polovicu zemiakov očistíme, umyjeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme zvyšok smotany, posolíme, okoreníme, zamiešame. Opatrne rozložíme na kelové ružičky v miske a dáme do predom vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút na 200°C. Zatiaľ očistíme, umyjeme a nastrúhame druhú polovicu zemiakov a rýchlo ich osmažíme na rozpálenom oleji. Rovnomerne rozložíme na zapečené ružičky a ešte chvíľu zapekáme, aby sa zo zemiakovej vrstvy vytvorila chrumkavá kôrka. Hotové jedlo posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, alebo petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama