
Zeleninová mňamka
Ingrediencie
600 | gramov | ružičkový kel |
300 | gramov | zemiaky |
250 | millilitrov | smotana |
jarná cibuľka | ||
maslo | ||
olej | ||
soľ | ||
mleté korenie |
Postup
Ružičky kelu očistíme, umyjeme, vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 5 minút. Potom vodu zlejeme a ružičky necháme odkvapkať. Zapekaciu misku vymažeme maslom, dáme do nej kelové ružičky, zalejeme 2/3 smotany, posolíme a okoreníme. Polovicu zemiakov očistíme, umyjeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme zvyšok smotany, posolíme, okoreníme, zamiešame. Opatrne rozložíme na kelové ružičky v miske a dáme do predom vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút na 200°C. Zatiaľ očistíme, umyjeme a nastrúhame druhú polovicu zemiakov a rýchlo ich osmažíme na rozpálenom oleji. Rovnomerne rozložíme na zapečené ružičky a ešte chvíľu zapekáme, aby sa zo zemiakovej vrstvy vytvorila chrumkavá kôrka. Hotové jedlo posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, alebo petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7 | Pistáciový koláč
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila | Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule.