Zapekaný ružičkový kel

Pridal/a georgina
Zeleninová mňamka
Zapekaný ružičkový kel - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

  600 g ružičkového kelu
  300 g zemiakov
  250 ml smotany (podľa chuti, môže byť kyslá, alebo na varenie)
  jarná cibuľka, alebo petržlenová vňať
  maslo
  olej
  soľ, mlete čierne korenie

Inštrukcie

Ružičky kelu očistíme, umyjeme, vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 5 minút. Potom vodu zlejeme a ružičky necháme odkvapkať. Zapekaciu misku vymažeme maslom, dáme do nej kelové ružičky, zalejeme 2/3 smotany, posolíme a okoreníme. Polovicu zemiakov očistíme, umyjeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme zvyšok smotany, posolíme, okoreníme, zamiešame. Opatrne rozložíme na kelové ružičky v miske a dáme do predom vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút na 200°C. Zatiaľ očistíme, umyjeme a nastrúhame druhú polovicu zemiakov a rýchlo ich osmažíme na rozpálenom oleji. Rovnomerne rozložíme na zapečené ružičky a ešte chvíľu zapekáme, aby sa zo zemiakovej vrstvy vytvorila chrumkavá kôrka. Hotové jedlo posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, alebo petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.
Vaše hodnotenie: Žiadne
2.666665
Priemer: 2.7 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok