reklama

Najjednoduchšie a najrýchlejšie recepty sveta! Sem s nimi!

nielen žienka domáca , 07. 10. 2009 - 18:33

reklama

Každý pozná tie chvíle, kedy treba na rýchlo čosi jedlé zbúchať pre viac (či menej) hladných krkov. Prezraďte svoje tajné hyperrýchle minútky!!!

U nás ako extra-expresná večera fungujú tieto klasiky:

a) sendviče s bársčím, co dum dal
b) paprika na vajíčku
c) cestovinky s
1) lekvárom a grankom
2) omáčkou na báze taveného syríku s akýmkoľvek druhom zeleniny opraženej s cibuľkou; dá sa zriediť smotanou ču mliečkom
3) kečupom a nastrúhaným syrom, prípadne opäť tým, čo nájdeme v chladničke - troška tofu, troška sójovej salámky, postrúhať mrkvičku či na kocečky papriku...
4) rybičkovou konzervou; dá sa doplniť kyslou smotanou a nejakým dobrunkým kořením
d) zeleninkovo - syrový šalátik
e) rýchla polievočka - rascová s vajíčkom, pretlaková so syrom, akirina miliónová Slnko ...
f) zvyšné zemiaky alebo cestoviny šupnem do jenskej misy, pridám brokolicu, šampiňóny, čokoľvek, čo je po ruke, zalejem smotana + múka + vajko a šupnem na 15 min do mikrovlnky - na vrch nastrúham syr a ešte na minútku a je to. korenie podľa ľubovôle.

A tak ďalej. Kadejako. Teraz dajte vaše tipy, aby sme si obohatili večerné papinky. Slnko Tešíííím na inšpiráciu Mrkám


reklama


reklama

afterburner, St, 07. 10. 2009 - 18:40

No, u mňa asi pizza s tým, čo dúm dal Veľký úsmev ale cesto si robím svoje, už som sa tak vypracovala že cesto mám za 20 minút Mrkám
A kaše samozrejme. Moju krúpovú som písala vo Fantikinom blogu, mám ju zopakovať? A potom ešte zemiakovú kašu - fučku.
A úplne rýchlo friško umieram sú omeleta, praženica, alebo rôzne pomazánky - tiež domáce.
Môj priateľ vie aj čínu rýchlo urobiť (hlavne keď má poruke všetky ingrediencie) ale ten recept neviem....

nielen žienka domáca, St, 07. 10. 2009 - 18:48

čítala som tú krúpovú, ale môžeš zopakovať Mrkám veľmo ma zaujala Slnko a daj akékoľvek kaše. to ja vôbec nerobím. celkovo obilniny a strukoviny konzumujeme v bezmäsitých nátierkach - tie sú u nás hojne zastúpené, ale sama veľmi nespracúvam. a aj by som chcela Mrkám

balalajka, Št, 08. 10. 2009 - 09:50

Fzuľová kaša tu bola nedávno, či sa mi to pletie? Uvaríš rýžu, prihodíš červenú fazuľku ( kľudne aj konzervovú ), prehreješ, navňršiš na tanier a omastíš ( bežne škvarečky zo slaninky, ale aj taká cibulečka na oleji neni zlááá )a zmastíš.

afterburner, Št, 08. 10. 2009 - 10:01

Takže krúpová :
-zo štyri , päť hrstí jačmenných krúpov č.3 premyjeme pod tečúcou vodou (potom menej kypí - vymyje sa trocha škrobu).
- dáme do hrnca spolu so studenou vodou, vody tak do polovice hrnca, a kávovú lyžičku soli. Privedieme do varu a dávame pozor aby nám kaša nevykypela (nepríjemne sa to odstraňuje zo šporáka).
- Stíšime plyn, a necháme kašu variť. Ak sme moc hladní, prikryjeme hrniec pokličkou, necháme medzeru(rýchlejšie sa varí) a v pravidelných intervaloch kašu premiešavame (aby sa dole neprichytila, tým aj kontrolujeme množstvo vody)
- ošúpeme si zemiaky, nakrájame na kocky a hodíme do kaše. Necháme zase zovrieť, stíšime a necháme variť aj so zemiakmi. Môžme už v tejto fáze ochutnať, či je dosť slaná, a prípadne dosoliť.
- Keď kaša pekne pufká, páči sa nám jej hustota a po ochutnaní sú krúpy aj zemiaky mäkké, tak vypneme plyn, a necháme kašu pod pokličkou odpočívať.
- nakrájame si na kocky slaninku, osmažíme, a v slaninkovej masti vysmažíme do zlatova cibuľku nakrájanú nadrobno. Kašu na tanieri zdobíme slaninkou a cibuľkou Vyplazený jazyk

Bojové tipy a triky:
- keď sú krúpy alebo zemiaky ešte nehotové a kaša dosť hustá, prilejeme studenú vodu.
- naopak, keď sa pozabudneme a krúpy sú už takmer hotové, a v kaši ešte nie sú zemiaky, pokrájame zemiaky na drobnejšie kocôčky, rýchlo sa uvaria, a "dobehnú" krúpy.

PS: čím je kaša hustejšia, tým častejšie "ramleme", aby sa nám neprichytila o dno alebo o boky hrnca.... To táto kaša lúúúúbi robiť Vyplazený jazyk

lydusha (bez overenia), St, 07. 10. 2009 - 19:40

U nas idu v tomto obdobi pecene zemiaky (cele, so supou) v rure na roste, na horuce pride klasicke maslo- na kazde susto kulililncek, k tomu mame radi bezchemiouvou vegetou nasolenu cibulku na tenke kolieska, alebo ciernu redkovku...alebo nejake zakysane mlieko, kysla smotana, kefir, cokolvek
Je to syte a veeeeeeelmi chutne
K polievkam este pridam zo suseneho hrachu...recept som sem nedavno pridavala...je rychla a tiez mnam...
A tiez mozem karfiolovu s mrkvou a vajickom
A lasagne , mmmmmmmmmmmmm.... mnam....ked nemam cesto lasanove, tak pouzivam cestoviny, spagety, vrtule...a velmi chvalim spenatove...
Ahaaa...a este spenatove halusky so syrovou omackou a sunkou alebo cim len chces...Úsmev
Tekvicovy privarok a placky vseho druhu- cuketove, zemiakove, tekvicove...mnam...

babka Betka, St, 07. 10. 2009 - 19:45

Konvalinka,obľúbený kvietok mojej mamky. Pošli mi svoju mailovú adresu. Ja ti prepošlem milion receptov.Aj koláče a zákusky ale aj rýchle večere či obedy.Slnko Slnko Slnko

lydusha (bez overenia), St, 07. 10. 2009 - 19:47

Aj ja si prosim BB Úsmev

nielen žienka domáca, St, 07. 10. 2009 - 20:02

Mrkám máš Kvietok

Polárka (bez overenia), St, 07. 10. 2009 - 20:37

Aj ja by som si prosila Objímam Slnko

fidorka, Št, 08. 10. 2009 - 08:19

Aj ja by som si prosila Úsmev Slnko Slnko Slnko

Dreya, Št, 08. 10. 2009 - 13:43

..aj ja si prosím, pekne prosím....Slnko Slnko Slnko

cucoriedka2, Št, 08. 10. 2009 - 19:46

babka Betka aj ja poprosim poslať tie recepty. Dakujem

babka Betka, St, 07. 10. 2009 - 21:02

Už mi skapalo moje azetko. Zajtra pokračujemem. Polarka , zajtra dobre??Kvietok Kvietok Kvietok

Polárka (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 08:09

Jasne... tesim tesim Objímam Slnko

Delli, Št, 08. 10. 2009 - 12:42

Milá babka Betka, môžem aj ja poprosiť?Bozkávam Bozkávam Bozkávam

zdenuša, Št, 08. 10. 2009 - 15:03

Aj ja, aj ja si prosím...

Polárka (bez overenia), So, 10. 10. 2009 - 13:35

zatial mi nic neprislo Plačem

manny, St, 07. 10. 2009 - 22:24

No ja budem asi za nejakú šišnutúChichocem sa ale u mna je to väčšinou ovocie a zelenina všeho druhu a na všetky spôsoby. Proste to tak milujem.
Ale ked príde o desiatej večer manželík a spraví si nejakú dobrotku zo slaninky, rada zhrešímVeľký úsmev

eva m, St, 07. 10. 2009 - 22:27

cestoviny s morcadellou+olivy+syr
cestoviny s tuniakom+olivy+syr
granadír
oranzova biososovica, uvarena aj so zemiakmi za 15 minut
Eva Slnko

fidorka, St, 07. 10. 2009 - 22:36

u nás teraz frčí celkom rýchla zemiaková polievka:
Zemiaky ošúpem a nakrájam,dám do vysokého hrnca,zalejem vodou,asi toľko ako keď varím zemiaky na prílohu,pridám tam bujón,alebo len osolím a trošku vegety a jeden celý zelerový list.Keď je to uvarené do mäkka,môže byť až rozvarené,vypnem,rozmixujem ponorným mixérom,(aj s tým zelerovým listom)pridám aj pol.lyžicu kyslej smotany a nastrúham uvarené vajíčko na hrubom strúhadle a chalani sa idú zblázniť,ako im chutí...Úsmev

eva m, St, 07. 10. 2009 - 22:41

a to vyzera dobreee
Eva Slnko

fidorka, St, 07. 10. 2009 - 22:44

ale aj je a ešte aj celkom zdravé...odporúčam,fakt!Úsmev

Aja1, Št, 08. 10. 2009 - 07:25

Mňa ako rýchovka napadla iba na kocky nakrájaná cibuľa,do ružovučka osmažená,scedená od oleja,na chlebíku rozmáznutá,osolená a ešte za tepla zjedená.

adus, Št, 08. 10. 2009 - 08:31

Áááá - stará známa cibuľa na masti, ako ju ospevovali L+S Mrkám
Toto je obľúbený raňajkový pokrm môjho muža - ja dávam aj trochu korenia, kmínu a červenej papriky, občas švacnem aj vajko na to.

lydusha (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 09:13

Baby ta cibula na masti ma dostala...prestante mi totok robit, ja som v praci a slintam tu ako bernardin!Prekvapenie Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

balalajka, Št, 08. 10. 2009 - 09:46

A keď poviem že šošovica a fazuľka? Šošovicovú omajdu máte za pol hodinku a fazuľkovú za 15 - ale treba otvoriť protim aj konzervu Chichocem sa .
A tuti non plus ultra rýchle - omeletky ( vajíčko, šunečka, zelený hrášok a syrík ). Tatinko a ja mastíme aj " smradlavé chleby" - zapečený chlebík s nivou a deti ... KRUPICUUUUUUU.

val, Št, 08. 10. 2009 - 12:02

Moja rychlovka : Dame varit sosovicu, medzitym do panvice dame olivovy olej, 1-2 susene paradajky, 1 cesnak na platky. Pridame tymian a mrazenu zeleninku Find../ja kupujem vacsinou mexicana/ Podusime, osolime na zaver pridame maly kusocek masielka. Sosovicu zlejeme a premiesame so zeleninou, na zaver postruham trosku parmezanu.

Studena verzia, nechame vychladnut pridame 1-2 na tvrdo uvarene vajicka pokrajane na kocky, 2 lyzice majonezy /smotany/

Ak to nerobievam ako rychlovku pridavam este cuketu, samopiony a cerstvy spenat. Kazdu zeleninku pripravim vo woku, zvlast, tak na skus a potom to len vsetko spolu zlahka premiesam. Podavame s opekanym chlebikom.

Delli, Št, 08. 10. 2009 - 12:31

Aj ja pridám moju rýchlovku, mám to do pol hodiny uvarené.
Dve kocky bieleho tofu nakrájam na kocky a v miske ich posypem drveným kmínom a pokvapkám sójovou omáčkou. Na oleji opražím cibuľu, pridám tofu, v cca 4dcl mlieka rozhabarkujem hladkú múku a pridám k tofu. Postupne pridám kary korenie, horčicu a kečup. Keď to začne vrieť, odstavím, resp. ešte pridám sójovú omáčku (pretože do jedla nedávam soľ, tak aby jedlo bolo dosť slané). Podávam buď so zemiakmi alebo knedlíkom.
A ešte jedno ma napadlo, ale to robím zriadkavo, lebo strukoviny mám u nás rada len ja s dcérou.
Uvarím bielu fazuľu ( môže sa použiť aj z konzervy).
Medzitým uvarím paradajkovú omáčku a uvarenú fazuľu zamiešam do tejto omáčky. Opäť ako príloha môže byť zemiaková kaša, alebo knedlík. Toto jedlo zbožňujem.
Dobrú chuť.

ja_hodka (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 12:40

Ultra rychle: cous-cous so zeleninou. Cous-cous iba zalejem vriacou vodou, pridam hrozienka, trosku kari korenia, vegetu,pretlaceny cesnak podla chuti, cicer (kupujem uz uvareny vo flasi), primiesam nad parou uvarenu korenovu zeleninu nasekanu na drobno a trosku kapusty alebo brokolice, pokvapkam olivovym olejom a hotovo. Cca. 20 min. Zdrave a chutne, drobec to pekne papa a nam to chuti tiez.

Delli, Št, 08. 10. 2009 - 12:47

ja_hodka, tak toto určite vyskúšam. Je to veľmi zdravé a určite aj chutné. Mám rada jedlá, kde je cesnak a cícer zbožňuje.Bozkávam Bozkávam Bozkávam

marik, Št, 08. 10. 2009 - 14:52

Nám keď zostane veľa chleba,tak si spravíme hrianky s cesnakom,na to masielko a ešte,keď nám niekde zavadzajú uvarené zemiaky s predošlých dní,tak ich popučím ohrejem a dám na ten chlebík-mňam a k tomu mliečkoVyplazený jazyk A ešte jeden receptík,veľmi jednoduchý.Očistené,surové zemiaky narežem na plátky,dám ich na olej smažiť,pridám cesnak,vegetu,červ.papriku,kmín a dusím,kým nie sú zemiaky hotové.Je potrebné ich premiešať,lebo majú sklon k priháraniu.Sem tam podlejem vodou.Výsledok nie je estetický,ale veľmi chutný.Vyplazený jazyk A k tomu acidofilné mlieko.

lydusha (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 15:42

Tieto krumple mame radi aj my Úsmev

makab, Št, 08. 10. 2009 - 14:56

Cestoviny so špenátom: Niečo mäsové(kuracie prsia, mleté mäso, popr. špekáčik alebo párky) si nadrobno pokrájame, orestujeme, pridáme mrazeny špenát, keď sa rozpustí, prisypeme konzervu kukurice. ocutíme:soľ, cesnak, biele korenie. dáme na cestoviny, na to kyslú smotanu.
Alebo: 2šálky hladkej múky
3šálky mlieka
1/4šálky oleja-aj menej
2 vajcia
soľ
všetko zmiešame ponorným mixérom a na SUCHEJ teflónovej panvici pečieme tenké chrumkavé palacinky

lobelka, Št, 08. 10. 2009 - 16:33

k tej smazenej cibulke - u nas sa robi vo vyssom kalorickom leveli Hambím sa , ale tie sliny a spokojne brucha:
- osmazit pokrajanu oravsku slaninku, pridat na kolieska pokrajanu cibulu, smazit, na zaver pridat cervenu papriku. Cele davat na chlebik a rychlo jest, kym ostatni nepridu na duplu.
P.S.: Ja to obcas dostanem ako ´romantikus´ ranajky do postele Veľký úsmev .

lusesita, Št, 08. 10. 2009 - 18:38

....vsetky jedla su rychle,ked mame vzdy potrebne suroviny v pravu chvilu doma a po ruke a ked cas kvapi,nuz vymyslam tiez vselico.Niekedy nieco este prirobim alebo skombinujem zbytky z predosleho dna.Napr,zostane omacka zo spagiet?- na druhy den urobim pizzove cesto,ak ho nemam uz namrazene.Zostane mi pecene masko z kuriatka?kupim arabsky chleba,zeleninka,dresing a hned mame gyros.Zostane mi ryza??urobime si ryzovu kasicku cukor,masielko skorica.Vsetky kase mame radi,uz som tu tiez spominala fazulovu,ale este tu tusim nikto nespominal tzv.fučkuChichocem sa uvarene este nescedene zemiaky popucime a pomaly zasypeme hrubou mukou a chvilku povarime,kasicka fuči-bubla-preto ten nazov.K tomu oprazena cibulka,slaninka,kysle mlieko a na druhy den z tej kase lyzicou vykrajujem take halusky,polejem maslom a dam zapiect do rury,tak trochu do chrumkava,moje deti milovali si na to dat mlety mak s cukrom.
Ked mi zostane gulasove masko dorobim,hubovu omacku a k tomu knedlik.Ak mi zostane knedla,tak ju obalim ho vo vajicku usmazim,natriem nejakou zmesou,pomazankou,syrom a mame tousty.A tak vzdy co dum dal a tiez cerpam zasoby z mraznicky.Úsmev

lydusha (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 18:47

kasa zo zvyskov ryze? Nevadi ze je to slane?

lusesita, Št, 08. 10. 2009 - 19:15

.....ja velmi doma nesolim,niekto nemoze koli vysokemu tlaku a chorobe ladvin,a tiez tu ryzu na kasu vyuzijem len v tom pripade,ak nie je vylepsena-nebola v nej vegeta,kari korenie a pod....iba ked je robena takym klasickym sposobom,len taka cisto biela,voda,sol,klincek,olej.....no je pravda,ze deti si na tuto moju modnu novinku- neslanu dietu obcas pofrflu,ale dosolit sa vzdy daÚsmevMrkám

lydusha (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 22:05

Ahaaaaa, ja ze sa soli kazda a v podstate sa aj na kasu ma varit so stipkou soli Úsmev

A my sme mali dnes krupovuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, to je ale papanicko, AB, dik za recept!Tlieskam

fidorka, Št, 08. 10. 2009 - 22:48

nám keď zostane ryža-ochutená,slaná,niekedy dávam aj kari korenie-tak ju ohrejem a rozbijem do toho vajíčko ako na halušky.Mne to najviac chutí s uhorkami-kvašáky,mňááám,ale miláššik si dáva radšej čalamádu,alebo rajčinový šalát...Úsmev

lydusha (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 22:56

Dneska ma nedostanesVeľký úsmev ta kasa je taaaaakaaaaaa syyyyyytaaaaaa Veľký úsmev Ledva funim. Ani mrezovnik by ma neoslovil , naozaj Úsmev A to je uz co povedat. Inokedy o takejto dobe citat nieco o mnamnam tak uz stojim v chladnicke a nuram co zjem Veľký úsmev

fidorka, Št, 08. 10. 2009 - 23:12

mne sa už tiež pokazená chuť vracia,nádcha končí,hrdlo síce bolí,ani som nič neschudla,aj brady mám stále štyry...ale teraz tu vylizujem zvyšok krémeša a možno do rána pribudne ďaľšia brada Chichocem sa
Ale obalujem nervičky,treba mi na zajtra,čaká ma tvrdý boj v škole s jednou fúriou...Mrkám

lydusha (bez overenia), Št, 08. 10. 2009 - 23:14

Drzim palce. Potom mi napis ako si dopadla. Hlavne sa nicoho neboj a klud. Furiu si predstav v bombardakoch a kvetinkovej fertuche a hned bude mat ludskejsiu tvar Úsmev

fidorka, Št, 08. 10. 2009 - 23:17

Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

tej ľudská tvár nepristane,ver tomu,ale myslím,že jedna z nás zajtra bude potrebovať tácku na sliny,čo bude peniť od zlosti-ja to ale nebudem,ja sa už nenechám!A ozvem sa určite Pohoda

monika_dankova, So, 10. 10. 2009 - 11:04

Rýchla večera-chlieb vo vajíčku a ešte na horúci fazuľovú pomazánku./1kg uvarenej,pomletej fazule,1kg cibule,1kg paradajok,1kg papriky,tieto 3 veci udusiť,1/4 litra oleja,1/4 litra cukru,1 sáčok preosiateko deka-na uhorky,1dcl octu-všetko rozmixujem ponorným mixerom ,sterilizujem 15 min.Vyjde z toho asi 15 fliaš od horčice.Je to vynikajúce.Dobrú chuť

lia6, So, 10. 10. 2009 - 12:01

Tak táto nátierka môže byť superÁno Len taká otázočka:ten cukor "odmeráš" v odmerke? Slnko

monika_dankova, Št, 29. 10. 2009 - 06:15

áno ,najskôr odmeriam cukor a potom olej.Každému veľmi chutí a bratovi asi najviac.Keď prídu k nám,vždy sa pýta a máš fazuľovú?Keby sa dalo takto cez internet dám vyskúšať.Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama