Pečeň má schopnosť regenerácie pokiaľ tam už nie je ciroza.Mne sa jej zhumpľovanie naštartovalo po žltačke... Najprv jej daj oddýchnuť, až potom ju lieč.Žiadne šupky hlavne.Žiadne strukoviny, žiadna surová zelenina, žiadne ovocie so šupkou.Zelenina a ovocie sú zdravé len pre zdravého človeka a takých už je na svete málo.Najprv vylúč všetko, na čo potrebuje pečeň nadmernú tvorbu žlče - to sú všetky tie nestráviteľné šupky z ovocia a zeleniny a strukovín, kapusta...no a tiež sa na chvíľu vzdaj mäsa... po čase to budeš môcť jesť ale tepelne upravené.
Keď už si pečeň oddýchne, zachrániš ju tvarohom a bryndzou.Jasné že prvé čo napadne človeka - veď bryndza a tvaroh sú tučné.No sú, ale pomáhajú pečeni zregenerovať sa.Pogoogli o tom.(hovorím o bryndzi a tvarohu od baču a domácich výrobcov, nie o tých z obchodu)
Dobré sú aj zeleninové šťavy.Mrkvová najlepšia.Ale šťavy, nie kusať zeleninu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve mi zistili, že za mojimi zdravotnými problémami je pravdepodobne ztukovatená pečeň. Asi výsledok predchádzajúcich rokov stravovania. Našla som si na nete čo posilňuje pečeň. Máte niekto skúsenosti s liečbou ztukovatenej pečene? Dá sa to odstrániť? Ďakujem za rady.