reklama

Ztukovatená pečeň - liečba

lua , 06. 05. 2014 - 08:08

reklama

Práve mi zistili, že za mojimi zdravotnými problémami je pravdepodobne ztukovatená pečeň. Asi výsledok predchádzajúcich rokov stravovania. Našla som si na nete čo posilňuje pečeň. Máte niekto skúsenosti s liečbou ztukovatenej pečene? Dá sa to odstrániť? Ďakujem za rady.


reklama


reklama

aramana, Ut, 06. 05. 2014 - 09:20

Pečeň má schopnosť regenerácie pokiaľ tam už nie je ciroza.Mne sa jej zhumpľovanie naštartovalo po žltačke... Najprv jej daj oddýchnuť, až potom ju lieč.Žiadne šupky hlavne.Žiadne strukoviny, žiadna surová zelenina, žiadne ovocie so šupkou.Zelenina a ovocie sú zdravé len pre zdravého človeka a takých už je na svete málo.Najprv vylúč všetko, na čo potrebuje pečeň nadmernú tvorbu žlče - to sú všetky tie nestráviteľné šupky z ovocia a zeleniny a strukovín, kapusta...no a tiež sa na chvíľu vzdaj mäsa... po čase to budeš môcť jesť ale tepelne upravené.
Keď už si pečeň oddýchne, zachrániš ju tvarohom a bryndzou.Jasné že prvé čo napadne človeka - veď bryndza a tvaroh sú tučné.No sú, ale pomáhajú pečeni zregenerovať sa.Pogoogli o tom.(hovorím o bryndzi a tvarohu od baču a domácich výrobcov, nie o tých z obchodu) Úsmev
Dobré sú aj zeleninové šťavy.Mrkvová najlepšia.Ale šťavy, nie kusať zeleninu Áno

lua, Ut, 06. 05. 2014 - 12:32

no to som prekvapená, že žiadne ovocie a zelenina,

aramama a aký si mala jedálny lístok? čo si jedla? ja si neviem predstaviť, že by som nejedla ovocie, zeleninu, teda okrem tej mrkvy.
A ako ju mám nechať oddýchnuť si?

moja obvodná lekárka to okomentovala s tým, že takú pečeň má už každý a netreba s tým nič robiť

aramana, Ut, 06. 05. 2014 - 13:23

No oddýchnuť tak ako som písala - nejesť nič, načo je potrebné vyprodukovať pečeni viac žlče.Všetky šupky, malé zrná, čiže z ovocia len popučený banán alebo zavárené, makké jablká.Vývary zo zeleniny ale nie so zeleninou, zemiakové kaše.Odšťavená mrkva.Na tomto som žila mesiac.Potom som pridávala polievky rozmixované.Všetko upravené tak, aby pečeň nemusela nárazovo tvoriť veľa žlče.Zeleninu v žiadnom prpade nie surovú.Ak nie je pečeň nenávratne poškodená, po troch mesiacoch by sa mala obnoviť.
Nuž a k slovám doktorky...nič...k tomu nepoviem nič Úsmev

Skoro som zabudla...k tomu mi ešte zostavila jedna skvelá žienka tinktúry z púčikov...arónia, ostropestrec, lieska, plamienka, grep...ale ja som mala viac problémov.Ale isto pokukaj stránky na ktorých ti odborne zostavia liečbu Áno nad stukovatením pečene sa dá mávnuť rukou asi len v máloktorom prípade...veď keď už sa tie bunky premenia, pečeň jednoducho nefunguje tak ako má a s ňou súvisí vari všetko v tele.

lua, Ut, 06. 05. 2014 - 15:36

fúha, no vzhľadom k tomu, že som teraz vystavená aj dosť veľkej fyzickej aktivite, nemôžem byť na takejto diéte, to by som nevládala makať v práci. Budem si musieť k tomu ešte niečo pridať. Ale vyskúšam

Evka1223, Ut, 06. 05. 2014 - 21:45

K radám vyššie ešte dodám:
Zarad do jedálneho lístka jačmenné krúpy (do polievok, ako kaša alebo ako "rizoto"), pečeň bude rada.
Na prečistenie pečene pomáha výborne brezová šťava. Jej výťažok podporuje tvorbu žlče a štartuje k vyššiemu výkonu a tým odbúrava nánosy tuku.
Výborne pečeň lieči aj panenský olivový olej (za studena lisovaný a podľa možnosti v BIO kvalite). Piť denne 1 a pol lyžice ráno (nalačno) a zapíjať šťavou z pol citróna zmiešaného s pohárom vody. Na pečeň pôsobí veľmi blahodárne vďaka svojmu zloženiu.
Z korenín zaraď do jedál viacej kmínu, majoránky, saturejky a koriandra.
Výborné sú aj čaje a odvary z bylín, zmesi liečivých bylín ako napríklad „Čaj na prečistenie pečene“.
Veľmi mocný v tomto smere je Pestrec mariánsky (inak bodliak). Jeho plody – semená dostať v každej lekárni alebo zdravienke. Chvíľu ich povariť a odvar vypiť. Ten okrem iného chráni pečeň pred chemickými jedmi a znižuje oxidáciu tukov. Čaj z lipkavca a žihľavy je taktiež výborný pomocník. Vždy si však prečítaj, ako dlho možno ktorý čaj, odvar či tinktúru piť a túto dobu neprekračovať.
Nezabúdaj popritom piť veľa vody. Toxíny, ktoré tieto odvary a čaje vyplavujú, sa musia nejako dostať z tela von a nie usadzovať sa kade-tade.
Skoré uzdravenie! Kvietok

lua, Ut, 06. 05. 2014 - 21:51

ďakujem vám za rady, niečo som našla aj na nete, práve som si urobila krúpovú kašu, už som ju dávno nejedla, je veľmi dobrá a pravidelne som si začala robiť dusenú mrkvu na cibulke, s kmínom a olivovým olejom + trošku kurkumy, tak snáď sa to zlepší
ešte si naštudujem tie čaje,

Evka1223, Ut, 06. 05. 2014 - 21:54

Áno Tlieskam
Ten Pestrec mariánsky môžem doporučiť - aj ako čaj.....je skvelý! Vlastná skúsenosť.

xixi, St, 07. 05. 2014 - 19:58

možem sa spýtat ako sa zistuje problem s pečenou? mala som nejake krvne výsledky zle, vraj to napoveda, že som asi prekonala žltačku Prekvapenie teda neviem o tom. ale vraj to mohla byt aj mononukleoza, tiež neviem,ale to je pravdepodobnejsie ako ta žltačka. robili mi iba USG pečene, to bolo ok.k specialistovi ma zatial neposlali, spokojni su že USG bolo ok, ale zas sa bojim aby sa niečo nezanedbalo Mlčím inak dost stoatoze či ako sa to vola je aj v knihe od Bukovskeho, navod na prežitie...prip. na jeho webstranke Mrkám ibaže ja ked nemam nič potvrdene, tak neviem...

aramana, Št, 08. 05. 2014 - 09:24

Pečeňové testy.Na sone vidno či je zväčšená a či má nejakú zmenu ale čo je to za zmenu odhalí až MR.

lua, Št, 08. 05. 2014 - 09:06

mne to zistili na sone, ale výsledky krvi mám v poriadku, pozriem tú knihu čo sa tam píše

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama