reklama

Zmrazené jahody

Maka , 26. 06. 2010 - 20:15

reklama

Práve som zistila že mám takmer jednu zásuvku v mrazničke plnú mrazených jahôd.
Väčšinou som ich dávala do bublaniny, ale tá nás už omrzela. Nejak super nepečiem, tak ak mi viete poradiť niečo jednoduché kde by som ich využila budem vďačná.


reklama


reklama

meryrous, So, 26. 06. 2010 - 20:26

toto vyskúšam díky Geo Slnko Slnko Slnko

lia6, So, 26. 06. 2010 - 20:22

My takéto rozmrazíme a spapáme, alebo spravíme kefírové/jahodové mlieko(kefír, alebo poch.smotanu, mlieko, jahody a buď med, alebo cukor)-rozmixovať...hamka veliká, ako acidko.
Alebo treba spraviť jahodovú omáčku a ku tomu zemiakové/parené buchty.
Ďalej jahodovú dreň-rozmixovať/popučiť, kto chce, tak precediť...ak je to málo sladké, tak pridať cukor/med a dať zamraziť.
Ak ma ešte niečo napadne, tak napíšemSlnko

afterburner, So, 26. 06. 2010 - 20:22

Jednoduché!!! Pošli mi mailom svoju adresu a ja priletím ako riadená strela !Vyplazený jazyk
Celú jednu zásuvku ajajajajZlomené srdce rátam tak do štvrť hodiny by bolo po nej Veľký úsmev

lia6, So, 26. 06. 2010 - 20:25

Áno, aj zmrzku-ale ja robím bez šlahačky a vaja(kvôly malému)...jahody popučiť/rozmixovať, poch.smotanu(alebo b.jogurt), med/cukor-dať zamraziťSlnko

meryrous, So, 26. 06. 2010 - 20:25

Maka mám jeden skvelý recept (aj viac by sa našlo) na koláčik s jahôdkami, ale keď nepečieš... tak asi niečo jednoduchšie Vyplazený jazyk Váľam sa od smiechu po podlahe

lia6, So, 26. 06. 2010 - 20:30

Alebo pohár jahodovo/pudingový...do pohára dať na spodok piškóty, vrstvu jahôd-jahody premiešať s jogurtom(poch.smotanou, šľahačkou), alebo len samotné jahody, ďalšia vrstva uvarený puding podľa zváženia a zase jahody...vrch môže byť šlahačka, alebo niečo podobné, možno ešte aj polevaMrkám Slnko

sadlonka, So, 26. 06. 2010 - 20:42

My máme veľmi radi nepečenú piškótovo-smotanovú tortuVyplazený jazyk , piškóty/ asi 1 a pol veľkého balíka/ zmiešam s 3 kyslými smotanami, prípadne s 2 a jednou vyšľahanou šľahačkou, naukladám vrstvu do tortovej formy, potom dám vrstvu jahôd-posypem cukrom, prípadne vanilkovým, a znovu vrstva piškótov. Posypem Grankom, dám dobre vychladiť a rozležať a mňamka je hotová, Najviac trvá to ukladanie piškótovVeľký úsmev

Aja1, So, 26. 06. 2010 - 21:03

Jahodové gule s tvarohom a štipkou škorice.
T.j.,dáš si do teplého mliečka rozmočiť rožok,primiešaš hladkú múku a máš cesto hotové.Rozgúľaš,nakrájaš na kocky,na každú položíš zamrznutú jahodu,zagúľaš,uvaríš,v miske omaslíš,ocukríš,pridáš rozmrvený tvaroh a štipku škorice.

fidorka, So, 26. 06. 2010 - 21:06

Vidíš Ajka,si mi pripomenula,aj takto robím,alebo tvarohové cesto:tvaroh,detská krupica,maslo,vajíčko,trošku cukru a zabalím jahodu do každej guľky.Uvarené povávaľam v strúhanke,ktorú opražím na masle a postrúham do toho citr.alebo pomar.kôru,alebo pridám škoricu Slnko

sadlonka, So, 26. 06. 2010 - 21:16

fidorka, robíš mi chuteVyplazený jazyk , veru tvarohové ovocné gule sme nerobili ani nepamätámHambím sa , asi preto, že naša omladina sú riadni mäsožravciVáľam sa od smiechu po podlahe

fidorka, So, 26. 06. 2010 - 21:23

Mrkám Chichocem sa ,my sme asi všežravci (alebo pažravci? Veľký úsmev )

fidorka, So, 26. 06. 2010 - 21:04

Skús si pozrieť toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28098

alebo:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26709
tu sa ti asi nebudú dať mrazené jahody naplniť tak ako čerstvé,ale krém sa zdá byť veľmi dobrý,môžeš dať do misky a na vrch jahody
alebo:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25162&order=1

alebo môžeš upiecť dva pláty lístkového cesta,vyšľaháš dve šťahačkové smotany s pr.cukrom,natrieš na jeden plát,pokladieš jahody,ktoré si chvíľočku prevrela v malom množstve vody a cukru (vychladnuté na šľahačku samozrejme),priktyješ druhým plátom cesta,pocukruješ....mňáám!Vyplazený jazyk (viem,že nechceš piecť,ale toto nie je náročné Mrkám )
Ja robievam aj parené buchty,ktoré plním jahodami a pridávam aj trošku cukru a hotové ich polievam jahodovým rozvarom,ale čo u nás všetci zbožňujú a je to najlepší zákusok na svete tak to je BB puding,ešte trošku teplý,na to šľahačka a čerstvý vlažný jahodový kompót...tak to je nebo na zemi pre celú rodinu,vtedy u nás počuť,len štrngajúce lyžičky Hambím sa Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

akalenkak67, So, 26. 06. 2010 - 21:25

Jéééj.Jahody.Máš opačný problém,ako ja.My máme doma škriatkov.Niečo dám zmraziť,najnovšie aj špajzu zamknem.O pár dní idem zobrať a nikde nič.Asi škriatkovia,lebo nikto u nás nikdy nevie,kde sa stratilo Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev .Ale ked jahody mám,robím obyčajne tvarohovo jahodový kolač.Alebo vymiešam so šlahačkou k palacinkám.A skúsili sme aj slivkové knedle,lenže s jahodami.A starká ich jednoducho balí do šiškového cesta a vypráža.

Iwa, So, 26. 06. 2010 - 23:50

No jednoznacne zaliat sampusom a spravit party Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama