
Jeden s mojich obľúbených vianočných a silvestrovských receptov. Tyčinky robím už min. 20 rokov:-D ale tento rok to budú iné tvary, lebo deti baví vykrajovanie formičkami .
250 | gramov | bryndza |
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Palmarin |
1 | kus | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | rasca |
Bryndzu, hladkú múku, tuk a žĺtok vymiesime, môžeme pridať štipku soli. Rozvaľkáme cesto, pokrájame na tyčinky, potrieme bielkom, posypeme kmínom, soľou a pečieme.
Keď nemáme bryndzu dávame tvaroh, vtedy ale treba pridať soľ určite.
Ďalšie recepty
Vyzera to super,....myslim, ze okrem medovnikov toto bude dalsi recept, ktory budeme robit vsetci 4-teda 3 moji chlapi a ja...jednoduche a vesele, pokecame a povykrajujeme zaujimave tvary...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusali sme!!!!!!........je to fantasticke!!!!!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto poznám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja teda bryndzu nemusim no neodsudzujem kvalitu tohoto pokrmu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poznám tento recept k kombinácii s tvarohom a namiesto hladkej múky používam polohrubú. Veľmi dobre sa z tohto cesta robí čokoľvek - na slano zvyknem robiť pagáčiky posypané strúhaným syrom, sézamom, kmínom... atď. fantázii sa medze nekladú. Robím aj sladkú variantu - do cesta pridám trošku (asi 1 poliev.lyžicu) práškového cukru a robím šatôčky plnené marhuľovým džemom, naše deti to milujú.