Celozrnný pšenično ražný chlebík

Popis

Pečiem prevažne doma pečivo a chleba, pritom kombinujem rôzne múky a pridávam pochutiny. Tentoraz to bol tekvicový olej a jadierka.

Celozrnný pšenično ražný chlebík - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
2 hod, 5 minút

Ingrediencie

450gramovcelozrnná pšeničná múka
150gramovražná múka
42gramovdroždie
2decilitrevlažná voda
1čajová lyžičkacukor
4polievkové lyžicejemné ovsené vločky
4polievkové lyžicepšeničné klíčky
1čajová lyžičkasoľ
3polievkové lyžicetekvicový olej
3polievkové lyžicetekvicové jadierka

Inštrukcie

Najprv si pripravíme kvások - do vlažnej vody dáme cukor a rozdrobíme droždie, necháme vykysnúť. Zatiaľ si pripravíme všetky sypké suroviny do misy alebo rovno do robota...za mňa to hnetie on ( šetrím si ruky )..tie čo máte pekárničky môžete dať aj tam. Pridám vykysnutý kvások a olej, soľ a vodu podľa potreby pridávame vlažnú vodu počas hnetenia - približne + 2,5 dcl. Cesto necháme hodinu vykysnúť na teplom mieste. Potom rozdelím na dva bochníky, ktoré na troche múke upravím, dám na plech a nechám podkysnúť kým sa vyhreje rúra na 200 st. - na spodok rúry dám plech s vodou. Pečieme 15 min. , potom znížime teplotu na 180 st. a dopečieme približne 30 min.

Poznámky

Chlebík bol s nádychom tekvice a klíčky mu dali mierne orechovú chuť. Na záver ukážka ako vyzeral po rozkrojení...podávala som s bryndzu alebo s pikantným domácim bôčikom.

Postup: 

Celozrnný pšenično ražný chlebík - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Obdivujme pečenie domáceho chleba. Áno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok