reklama

Čerstvé špaldové "ciabaty"

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 31. 05. 2015 - 09:54 - Recepty M.á.r.i.a
Čerstvé špaldové "ciabaty", Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Niet nad domáce pečivo na raňajky

Ingrediencie
1⁄2 kilogram špaldová múka celozrnná hladká
1⁄2 hrnček pšeničné otruby
1 deciliter olivový olej
1 kus sušené droždie
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička rasca drvená
3 decilitre voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť 1 hodinu. Cesto si dáme na pomúčenú dosku, vytvarujeme jemne valec a nakrájame na 8 ks. Reznou časťou kladieme na plech a necháme ešte podkysnúť. Pečieme na 185 st. 30 minúť. Po upečení teplé potrieme studenou vodou.

Doplňujúce poznámky

Cesto sa Vám bude lepiť na ruky ale keď sa odliepa od nádoby je vypracované. To robí špadlová múka. Môže sa použiť aj hladká múka a budú biele.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

Dzeny, Po, 01. 06. 2015 - 12:11

Mária, vyzerá to perfektne! Prosím ťa, na koľkých stupňoch sa to pečie? V recepte je preklep, tak neviem, či na 195 alebo 185. 

M.á.r.i.a, Po, 01. 06. 2015 - 16:24

Dakujem za upozornenie, na 185 st. opravila som to aj v recepteÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama