
Niet nad domáce pečivo na raňajky
1⁄2 | kilogram | špaldová múka celozrnná hladká |
1⁄2 | hrnček | pšeničné otruby |
1 | deciliter | olivový olej |
1 | kus | sušené droždie |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | rasca drvená |
3 | decilitre | voda |
Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť 1 hodinu. Cesto si dáme na pomúčenú dosku, vytvarujeme jemne valec a nakrájame na 8 ks. Reznou časťou kladieme na plech a necháme ešte podkysnúť. Pečieme na 185 st. 30 minúť. Po upečení teplé potrieme studenou vodou.
Cesto sa Vám bude lepiť na ruky ale keď sa odliepa od nádoby je vypracované. To robí špadlová múka. Môže sa použiť aj hladká múka a budú biele.
Dakujem za upozornenie, na 185 st. opravila som to aj v recepte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mária, vyzerá to perfektne! Prosím ťa, na koľkých stupňoch sa to pečie? V recepte je preklep, tak neviem, či na 195 alebo 185.