M.á.r.i.a
Keď pochybí pečivo a nemáte čas aby to domáce vykyslo ...
500 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
50 | gramov | maslo |
4 | decilitre | mlieko |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
Múku si preosejem, pridám ostatné suroviny a vypracujem tuhšie cesto.
Rozdelím na 10 častí (množstvo podľa toho aké veľké ich chcete mať), vygúľam si žemličku, ktorú ma vrchu prestrihne, do kríža a trochu stačím ako by sme robili batôžtek.
Posypem ich múkou, naukladám na plech s papierom a dám piecť do vyhriatej rúry na 200°, pečiem približne 20 min.
Myslím, že áno. Pridávaj vodu postupne aby ti ostalo tvarovateľné cesto a ďakujem za pochvalu. Ono bude záležať akú múku použiješ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásne žemličky, mysliš žeby sa podarili aj s vodou, posledne už Írsky chleba iba s vodou pečiem, len vtedy je redšie cesto, pri chlebe to podrží forma, pri žemličkach asi nie.