reklama

Špaldové žemličky bez kysnutia

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 10. 10. 2022 - 15:26 - Recepty M.á.r.i.a
Špaldové žemličky bez kysnutia, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Keď pochybí pečivo a nemáte čas aby to domáce vykyslo ...

Ingrediencie
500 gramov špaldová múka celozrnná hladká
50 gramov maslo
4 decilitre mlieko
2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku si preosejem, pridám ostatné suroviny a vypracujem tuhšie cesto.

Rozdelím na 10 častí (množstvo podľa toho aké veľké ich chcete mať), vygúľam si žemličku, ktorú ma vrchu prestrihne, do kríža a trochu stačím ako by sme robili batôžtek.

Posypem ich múkou, naukladám na plech s papierom a dám piecť do vyhriatej rúry na 200°, pečiem približne 20 min. 

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Kamila, Ut, 18. 10. 2022 - 18:12

Krásne žemličky, mysliš žeby sa podarili aj s vodou, posledne už Írsky chleba iba s vodou pečiem, len vtedy je redšie cesto, pri chlebe to podrží forma, pri žemličkach asi nie. 

M.á.r.i.a, Ut, 18. 10. 2022 - 18:17

Myslím, že áno. Pridávaj vodu postupne aby ti ostalo tvarovateľné cesto a ďakujem za pochvalu. Ono bude záležať akú múku použiješ. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama