"Picovník" po slovensky

Popis

Aj pizzu robíme každá po svojom, u nás máme radi taký slovenský posúch s bryndzou...ktorý sa len zďaleka podobá na pizzu Chichocem sa

"Picovník" po slovensky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

300gramovšpaldová hladká múka
1decilitervlažné mlieko
1čajová lyžičkacukror
15gramovdroždie
3polievkové lyžiceolej, soľ
plnka
125gramovbryndza
125gramovkyslá smotana
1kusvajce
50gramovslanina prerastená
1kuscibuľa
1šálkačerstvého špenátu

Inštrukcie

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Meditým si do misy preosejeme múky, pridáme ostatné surovinan a kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby pridavať mlieko, ktoré má byť vláčne. Nechať aspoň 45 min vykysnúť. Na plnku si vymiešame bryndzu, smotanu a vajíčko na hladkú hmotu, podľa chuti dosolíme a môžeme pridať mleté čierne korenie. Cibuľku so slaninkou si opečieme ,špenát sparíme horúcpu vodou a nakrájame na menšie kúsky. Olejovými rukami roztlačíme cesto na plech tak aby nám ostal trochu vyšší okraj nech plnka nevytečie . Plnku nalejeme na cesto . Polovičku posypať spareným špenátom a na druhú cibuľkuou so slaninkou. Dá sa posypať kôprom, nakrájaným pórom fantázii sa medze nekladú. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. priližne 20-30 min.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Mňám, vyzerá veľmi dobre, aj by som si dala Áno. A pokojne si ho mohla nazvať "slovenským osúchom", veď sa nie je začo sa hanbiť, ak aj my máme chutné jedlo neporovnateľné s pizzou.

Veď mi ho tak voláme alebo  bryndzovník. To som len tak "moderný" názov chcela Chichocem sa

Len aby sa pri vyslovovaní nepošmykol jazyk Veľký úsmev... ale mne aj tak krajšie znie ten bryndzovník alebo osúchMrkám, mám pocit, že je to niečo, čo každá babka robievaSrdce a teda to musí byť výborné.

Našťastie tam hore mám napísané, že je to slovenský posúch s bryndzou a ako sprána babka ho aj rada robím a na rôzne spôsoby. Osobne mám najradšej s kôprom a slaninkou Hambím sa

Robila som včera, bol výborný. Akurát som použila klasickú hladkú múku a do cesta som pridala ešte asi deci vody, lebo sa mi nedalo v tomto pomere dobre vypracovať. Bryndzu som použila na celý "bryndzovník" a pridala som aj nakrájaný medvedí cesnak. Recept pre veľký úspech ukladám :-)

To som rada, že chutil Úsmev...jasné, že málo mlieka, veď som tam napísala len deci do kvásku Hambím sa. Ale šikovná gazdinká si poradila Áno, múka sa dá použiť akú kto chce a tým aj množstvo mlieka - vody podľa toho koľko potrebuje.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.