"Picovník" po slovensky

Popis

Aj pizzu robíme každá po svojom, u nás máme radi taký slovenský posúch s bryndzou...ktorý sa len zďaleka podobá na pizzu Chichocem sa

"Picovník" po slovensky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

300gramovšpaldová hladká múka
1decilitervlažné mlieko
1čajová lyžičkacukror
15gramovdroždie
3polievkové lyžiceolej, soľ
plnka
125gramovbryndza
125gramovkyslá smotana
1kusvajce
50gramovslanina prerastená
1kuscibuľa
1šálkačerstvého špenátu

Inštrukcie

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Meditým si do misy preosejeme múky, pridáme ostatné surovinan a kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby pridavať mlieko, ktoré má byť vláčne. Nechať aspoň 45 min vykysnúť. Na plnku si vymiešame bryndzu, smotanu a vajíčko na hladkú hmotu, podľa chuti dosolíme a môžeme pridať mleté čierne korenie. Cibuľku so slaninkou si opečieme ,špenát sparíme horúcpu vodou a nakrájame na menšie kúsky. Olejovými rukami roztlačíme cesto na plech tak aby nám ostal trochu vyšší okraj nech plnka nevytečie . Plnku nalejeme na cesto . Polovičku posypať spareným špenátom a na druhú cibuľkuou so slaninkou. Dá sa posypať kôprom, nakrájaným pórom fantázii sa medze nekladú. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. priližne 20-30 min.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok