Rožky bez kysnutia

Popis

Keď sa nám minie chlieb a pečivo, rýchlo to zachránime rožkami bez kvásku. Sú výborné aj na druhý deň.

Rožky bez kysnutia - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

500gramovšpaldovej celozrnej múky hladkej
1čajová lyžičkasódy bicarbony
1čajová lyžičkasoli
3decilitrevody

Inštrukcie

Všetky suroviny spracujeme na hladké vláčne cesto, podľa potreby pridávame vodu a múku.

Necháme 20 minút odpočinúť.

Rozdelíme na dva bochníky, ktoré vyvaľkáme do kruhu a každý rozdelíme na 8 častí.

Zrolujeme rožky od najširšej strany. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V 1 1/5 dcl vody si rozpustíme 3/4 ČL soli a tým potrieme rožky.

Pečieme pri teplote 200 st. približne 20 - 25 mim.

Počas pečenia ešte 2-3 krát potrieme.

Po upečení tiež potrieme vodou, zakryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.

Múku si môže každý prispôsobiť podľa seba ale mala by byť hladká. 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.5
Priemer: 3.5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok