Tuti | Tekvicové biskvity
Chutné k tekvicovej polievke alebo len tak...
300 | gramov | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
60 | gramov | maslo |
180 | millilitrov | cmar |
130 | millilitrov | tekvicové pyré |
Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme sódu bikarbónu a soľ.
Studené a tuhé maslo posekáme na kúsky, pridáme do múky a rýchlo prstami rozdrobíme ako mrveničku.
V miske premiešame cmar s tekvicovým pyré, najchutnejšie je z hokaida.
Pyré pripravíme z uvarenej tekvice, ktorú rozmixujeme s trochou vody a spojíme s múkou a maslom.
Vyvaľkáme na 2-3 cm a vykrajujeme kolieska. Upečieme na plechu s papierom na pečenie.
Pečieme cca 15 minút na 200 stupňov. Podávame teplé s polievkou alebo aj studené len tak k večernému televíznemu programu.
Tieto biskvity milujeme. Keďže mám HIT diétu, namiesto cmaru používam bifidové mlieko od Sabi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty