Trvanlivé pečivo s vôňou škorice,vanilky a klinčekov

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
125 | gramov | trstinový cukor |
75 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | vanilkový cukor |
250 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 | štipka | klinčeky |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
50 | gramov | mandle |
Na ozdobu: | ||
100 | gramov | biela čokoláda |
50 | gramov | mandle |
Inštrukcie
Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridáme vajce a žĺtok. Šľaháme do svetlej peny, pridáme vanilkový cukror a zašľaháme škoricu a klinčeky. Potom vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté mandle.
Pomúčenými rukami robíme guľky vo veľkosti orecha a kladieme na pečiaci papier s odstupom lebo trochu narastú. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 15 min. pekne do ružova.
Necháme vychladnúť a namáčame do roztopenej bielej čokolády, posypeme olúpanými mandľami, nasekanými na pásiky a trochu na sucho opečenými mandľami.
Z tejto dávky ich podľa veľkosti vyjde okolo 20-25 ks