
Sušienky pre milovníkov orieškov - s mandľami a bez múky. Ideálne na spotrebovanie zvyšných bielkov z pečenia.
50 | gramov | bielok |
60 | gramov | cukor kryštálový |
2 | štipky | soľ |
200 | gramov | lieskové orechy mleté |
2 | polievkové lyžice | rum |
1⁄2 | kus | citrónová kôra |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté klinčeky |
Na obalenie: | ||
1 | hrsť | mandle |
polievková lyžica | práškový cukor |
Bielky z asi 2 vajec začneme šľahať so soľou. Keď sa spenia, pridáme cukor a šľaháme do pevna.
Zamiešame mleté lieskové orechy, rum, mleté klinčeky a citrónovú kôru a necháme asi 20 minút oddýchnuť.
Do misky si pripravíme plátky mandlí. Lyžicou namočenou v studenej vode odoberáme z cesta porcie, vložíme do mandlí a vytvarujeme guľôčku zvrchu obalené plátkovými mandľami. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie dostatočne ďaleko od seba. Guľôčky sa roztečú na placky.
Pred pečením cez sitko poprášime práškovým cukrom
Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov cca 22-25 minút.
Recept bude samozrejme rovnako dobre fungovať aj s mletými vlašskými orechmi. Vyskúšajte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.