Sušienky pre milovníkov orieškov - s mandľami a bez múky. Ideálne na spotrebovanie zvyšných bielkov z pečenia.
Ingrediencie
| 50 | gramov | bielok |
| 60 | gramov | cukor kryštálový |
| 2 | štipky | soľ |
| 200 | gramov | lieskové orechy mleté |
| 2 | polievkové lyžice | rum |
| 1⁄2 | kus | citrónová kôra |
| 1⁄4 | čajová lyžička | mleté klinčeky |
| Na obalenie: | ||
| 1 | hrsť | mandle |
| polievková lyžica | práškový cukor | |
Postup
Bielky z asi 2 vajec začneme šľahať so soľou. Keď sa spenia, pridáme cukor a šľaháme do pevna.
Zamiešame mleté lieskové orechy, rum, mleté klinčeky a citrónovú kôru a necháme asi 20 minút oddýchnuť.
Do misky si pripravíme plátky mandlí. Lyžicou namočenou v studenej vode odoberáme z cesta porcie, vložíme do mandlí a vytvarujeme guľôčku zvrchu obalené plátkovými mandľami. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie dostatočne ďaleko od seba. Guľôčky sa roztečú na placky.
Pred pečením cez sitko poprášime práškovým cukrom
Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov cca 22-25 minút.
Recept bude samozrejme rovnako dobre fungovať aj s mletými vlašskými orechmi. Vyskúšajte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly a šťavnatý hrnčekový perník s kompótom - marhuľovým, jablkovým ....
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.