reklama

Salajkové hviezdičky

Pridal/a Heja dňa 15. 12. 2009 - 07:01 - Recepty Heja
obrázok k receptu

reklama

Originálne duté pečivo

Ingrediencie
5 kusov žĺtok
400 gramov práškový cukor
8 dekagramov hladká múka
1 dekagram Salajka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

5 žltkov vymiešame s 20 dkg cukru a zamiešame salajku. Necháme cez noc stáť

Ráno k tomu primiešame 20 dkg praš . cukru a 8 dkg hl múky.

Vypracujeme cesto a vyvaľkáme na múkou vysypanej doske ,vykrajujeme a ukladáme na plech vystlaný papierom po upeční sú prázdné

Doplňujúce poznámky

nezľaknite sa pri pečení je dosť cítiť salajku

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
57 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút

reklama


reklama

vanelova, Ut, 15. 12. 2009 - 07:43

hej, hej poznam to aj ja, dosť sa nafúknu, sú veľmi sladké, ja mám možno troška iný receptík...

Heja, Ut, 15. 12. 2009 - 07:54

Tak ho daj do placu,rada sa poučím a vyskúšam

lia6, Ut, 15. 12. 2009 - 11:12

Poznám, poznám-hlavne tú vôňuChichocem sa , ale nerobím ich-na nás sú dosť sladké, ale kto má také rád, tak môže byťSlnko

alexa35, Ut, 15. 12. 2009 - 15:35

Blbá otázka, ale čo je salajka? Nech som aj ja múdra..

Darinocka, Pi, 18. 12. 2009 - 11:42

Salajka,jelenia soľ,amonium alebo cukrárske droždie,je obdobou kypiaceho prášku do pečiva.Používali ho do cesta,na koláče a keksy naše staré mamy.Pri pečení zvláštne vonia.Bežne ho dostať v potravinách pod názvom Salajka.Vyskúšaj,keksy sú super!Áno Tlieskam Tlieskam Áno

Heja, Ut, 15. 12. 2009 - 16:01

to je jelenia soľ -kypriaci prášok da zákuskov.dostať to v potravinách .pozor uteká a keď sa pečie tak smrdí. myslela som že rýchlo vypechá.ja mám takú starú knižku o mede a tam sa to dáva do každého medovnika

adus, Ut, 15. 12. 2009 - 22:14

ja to zase poznám práve zo zázvorníkov (teda ďumbiernikov) tam odkiaľ je moja mama sa tak robili - a bol presne ten efekt, že boli také duté

fidorka, Ut, 15. 12. 2009 - 22:18

Ja poznám zo salajky krémový zákusok,ale jedla som u švagrinej ak salajkové koláče-niečo ako kysnuté,boli plnené lekvárom.Slnko

Heja, St, 16. 12. 2009 - 09:37

aj já mám nejaký krémový je to plát cesta o salajkou ,krém ,piškóta namáčané v káve s rumom,krém a zasa cesto

lia6, St, 16. 12. 2009 - 09:21

No teda, fidorka-aj ja mám zákusok zo salajky-neviem, neviem, či si mi nelozíme do poznámokChichocem sa Vyplazený jazyk Slnko

fidorka, St, 16. 12. 2009 - 12:14

nelozíme,len asi máme podobné chute a ja tiež zbieram recepty všade kde sa k nejakým dostanem,tak ako ty Úsmev Vidíš,keď k nám prídeš,aspoň máš šancu,že ti bude chutiť,čím ťa ponúknemVyplazený jazyk Slnko

lia6, St, 16. 12. 2009 - 09:41

Hm, ja mám taký, čo sa pečie na opačnej strane plechu(tri časti), plnka je z hrubej múky, žĺtka, vanilka, cukru a masla a nato polevaSlnko

Heja, St, 16. 12. 2009 - 12:01

ten mám aj ja .mám ho už asi 35 rokov poznačený ale robím ho málo ,lebo moji chalani nemajú radi plnkové.Raz sa mi nechcelo piecť tie osuchy a tak som to skúsila z Indian -keksy.dala som normálne plnku a tie máčané piškoty a bolo to normálne jedlé ale teraz sú aj keksy drahé .ja chcem teraz urobiť dobošku,mám celkom dobrú čokoládovú plnku(zatial iba napísanú)dúfam že sa mi podarí a fidorka mi poradila že to môžu byť aj pláty ako na medový rez tak to skúsim.Budem informovať ako sa mi to podarilo.Medové robím rada lebo sa s tým cestom veľmi dobre
robí.

fidorka, St, 16. 12. 2009 - 12:12

Ja ten salajkový - krémový robievam často,ten istý recept asi ako píše Lia,len dávam do krému kakao.A ako si písala,že cesto pri pečení "vonia",tak som si spomenula na niečo.Keď som to ja piekla prvý krát,vedela som,že to smrdí,ale môj muž nie...,prišiel do kuchyne a čudoval sa,že či nerobím náhodou susede trvalú,že čo to tu vyrábam za arómu Chichocem sa

lia6, St, 16. 12. 2009 - 12:21

Chichocem sa Veľký úsmev , že trvalúVeľký úsmev u nás sa tak čuduje ten môj, keď robím boľavú patu, alebo teda niečo z tvarôžkov-keď ja to ták milujééémVyplazený jazyk Slnko

fidorka, St, 16. 12. 2009 - 12:31

to čo je "bolava pata"?nempoznám Hambím sa Prekvapenie

lia6, St, 16. 12. 2009 - 12:36

Pridám recept, ak chceš...je to vlastne taký akože "nákyp" robený z tvarôžkov, ak ľúbiš, tak ho neskôr napíšem...teraz idem robiť krupicovú sadlinuSlnko

fidorka, St, 16. 12. 2009 - 12:46

Napíš,kedy budeš mať čas,neponáhľam,len ma to zaujalo,ešte som to nepočula.A či ľúbime?No ja mám "ťažkú"dietu,ja všetko nemôžem,ale chlapci nemajú problém s ničím,čo je na taniery,to je na jedenie - to je ich heslo.
Ďakujéém!Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama