Fidorka ked si robila ten Boci zakusok na akej teplote si o piekla?aj si vymastila plech?prosim porad,prave ho robim!
ja viem že Fantinka ale ty si bola online a ja som potrebovala rýýýýchlo poradit.Robim ho už na druhý pokus,ta moja rura na pečenie je asi tuk,tuk.Na 200st.mi to zhorelo a vnutri bol surový,no neodradilo ma to.V kuchyni ako po výbuchu ale pečem znova,dik,som zvedava či aj tento druhý poletí do koša.Dam vediet.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jeejda baby a teraz kukaam o co ide..blancagon ja som to robila tak ze som na plech dala papier na pecenie a na to polozila tortovee oplaatky a na to vyliala cesto...a piekla som to na 200-230 stupnoch..ale to fakt asi zaalezii na ruure... ja casto pri pecenii zvysujem a znizujem teplotu,nepeciem staale na rovnakom..to uz vidiim od oka ako sa to cesto chovaa a ako ryychlo sa pecie..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som rada, že sa tu rozprúdila debata ohľadne tohto receptu - i keď lepšie by bolo aspoň tie odpovede doplniť aj tam - pečenie som síce viac-menej intuitívne na základe skúseností zvládla - ale veru som sa chcela fantiky spýtať, na akom veľkom plechu si to piekla? Lebo keď si provoná tie fotky, čo si sem dala s tým, čo vyšlo mne, tak ja ho mám o polovičku nižší - teda - mala som - už je veru zjedený.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adus piekla som to na takom strednom plechu..26x40cm..ale duufam ze aspon chutil?aj ked bol nizsii...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasnééé, veď vravím, že už sa minul
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Adus,
nenapadlo,ma do toho receptu niečo dopĺňať,keď sa tam nikto "nepochválil",ako sa mu darí či nedarí s pečením.
Chlapcov mám chorých,tak som tu nebola.
Ja mám plech ktorý je klasický asi tak 32x42 cm.Papier na spodok nedávam ako fantika,iba boky plechu natriem olejom a na holý plech kladiem oblátky.
A keď šľahám cesto,tak podľa toho aké sú vajcia - niektoré sú hustejšie a vyšľahajú sa ináč ako tie riedke,tak podľa toho pridám viac múky a strúhanky.Moja mamka keď ho robieva,ona tam dáva len orechy a polohrubú múku,aj kakao.To cesto nesmie byť vodové,taká hustá piškóta,aby nespľaslo a bolo pekné nadýchané.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dík za komentár, ja som ozaj len tú veľkosť plechu potrebovala vedieť, lebo cesto bolo podľa mňa akurát, robievam z podobného cesta (tiež len vajcia, orechy a strúhanka) tortu (http://www.nanicmama.sk/kolace/rybarska-torta-nepytajte-sa-preco-sa-tak…), ale toto bolo jednoznačne veľkosťou plechu, že som ho mala nižšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ženy,tak na druhý krat sa mi to podarilo,navšteve chutil,vlastne už neni,piekla som ho na 170 st. a vydaril sa,ale ja som mala den Blbec a ako naschvál,nezhustlo mi salko,no tak som trochu improvizovala.Výsledok bol dobrý
všetko sa zjedlo,dakujem za recept.Ale keby ste ma pri tom pečení videli fuf
pište nadalej také dobre receptíky,vdaka!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mója,vieš ako sa tu smejem a teším!Ja som už počítač vypla a volá mi zrazu kamoška,že čo neodpisuje,niekto ma tu hľadá!To sú tamtamy!
Paráda,že?

Ja ten zákusok pečiem na 180st.normálne ako piškótu,ale recept sem tuším písala Fantika,to som sa teraz nepozerala ako ho ona pečie...Tak nech sa ti vydarí,daj vedieť!